Փափուկ կարկանդակներ ջեռոցում. Նուրբ, քնքուշ ուտեստ փոքրիկների և մեծիկների համար
Ներկայացնում ենք ջեռոցի մեջ թխվող կարկանդակներ պատրաստելու համեղ բաղադրատոմս:
Դուք երբեք չեք համտեսել նման համեղ թխվածք: Ստացվում է շատ քնքուշ, բուրավետ և կարմրավուն փափուկ կարկանդակներ ջեռոցում: Անպայման պատրաստեք, և հաճույք պատճառեք ինքներդ ձեզ և ձեր սիրելիներին:
Содержание
Փափուկ կարկանդակներ ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կաթ 250 գ
- Թարմ խմորիչ 20 գ կամ չոր 7 գ
- Աղ 1/2 թեյի գդալ
- Շաքար 100 գ
- Կոնյակ 1 ճաշի գդալ
- Ձու 1 հատ
- Ձվի սպիտակուց 1 հատ
- Վանիլին կամ վանիլային շաքար
- Կարագ 50 գ
- Ալյուր 500-550 գ
- Բուսական յուղ 20 գ
- Ջեմ 450 գ
Վրան քսելու համար.
- Դեղնուց 1 հատ
- Կաթ 1 ճաշի գդալ
- Կարագ 15 գ
Փափուկ կարկանդակներ ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
- Լցնել տաք կաթը խորը ամանի մեջ, ավելացնել խմորիչը, ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել, հարել մինչև խմորիչն ամբողջությամբ լուծարվի:
- Հետո մեջը լցնել աղ, շաքար, ավելացնել կոնյակ, կոտրել ձուն և ավելացնել սպիտակուցը: Այժմ լցնել վանիլինը և հալված կարագը: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
- Դրանից հետո մասերով լցնել նախապես մաղած ալյուրը, խմորը պետք է ստացվի փափուկ լինի և ոչ պինդ: Լցնել բուսական յուղը և ներհունցել խմորի մեջ:
- Թասի կողերն ու բուն խմորը յուղել բուսական յուղով, կլորացնել այն, ծածկել սննդային թաղանթով և թողնել տաք տեղում 1-2 ժամ:
- Մինչ խմորը հասունանում է, պատրաստեք միջուկը, դրա համար մենք ջեմը լցնել ամանի մեջ և մանրակրկիտ խառնել այն:
- Այժմ սեղանին ցանել ալյուր, խմորը տարածել դրա վրա, հավաքել եզրերը և բաժանել 18-20 հավասար կտորների: Յուրաքանչյուր կտոր խմորից գնդիկ ձևավորել, դրանք ծածկել սննդային թաղանթով և թողնել 5 րոպե:
- 5 րոպե անց խմորի գնդիկները փոքր բլիթների նման բացել, յուրաքանչյուրի կենտրոնում լցնել լիքը թեյի գդալով ջեմ և հավաքել կարկանդակը՝ սեղմելով եզրերն իրար:
- Կարկանդակները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, կարկանդակները 20 րոպեով դնել տաք ջեռոցում՝ հասունանալու համար: Այդ ընթացքում պատրաստել վրան քսելու ծածկույթը՝ դրա համար խառնել դեղնուցն ու կաթը և հասունացած կարկանդակներին քսել պատրաստի խառնուրդը:
- Այժմ ջեռոցի տապակը 17-18 րոպեով դնել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոց: Կարկանդակները կարմրելուն պես հանել դրանք և վրան քսել հալված կարագ:
Փափուկ կարկանդակները ջեռոցում պատրաստ են: Ոչ մի բառ չի կարող փոխանցել, թե որքան համեղ են դրանք: Փափուկ, փափուկ, բուրավետ և կարմրավուն, իսկական գտածո ցանկացած տնային տնտեսուհու համար:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ էկլերներ