Փափուկ կարկանդակներ ջեռոցում. Նուրբ, քնքուշ ուտեստ փոքրիկների և մեծիկների համար

Փափուկ կարկանդակներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Փափուկ կարկանդակներ ջեռոցում. Նուրբ, քնքուշ ուտեստ փոքրիկների և մեծիկների համար
Ներկայացնում ենք ջեռոցի մեջ թխվող կարկանդակներ պատրաստելու համեղ բաղադրատոմս:

Դուք երբեք չեք համտեսել նման համեղ թխվածք: Ստացվում է շատ քնքուշ, բուրավետ և կարմրավուն փափուկ կարկանդակներ ջեռոցում: Անպայման պատրաստեք, և հաճույք պատճառեք ինքներդ ձեզ և ձեր սիրելիներին:

 

Փափուկ կարկանդակներ ջեռոցում

Փափուկ կարկանդակներ ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Կաթ 250 գ
  • Թարմ խմորիչ 20 գ կամ չոր 7 գ
  • Աղ 1/2 թեյի գդալ
  • Շաքար 100 գ
  • Կոնյակ 1 ճաշի գդալ
  • Ձու 1 հատ
  • Ձվի սպիտակուց 1 հատ
  • Վանիլին կամ վանիլային շաքար
  • Կարագ 50 գ
  • Ալյուր 500-550 գ
  • Բուսական յուղ 20 գ
  • Ջեմ 450 գ

Վրան քսելու համար.

  • Դեղնուց 1 հատ
  • Կաթ 1 ճաշի գդալ
  • Կարագ 15 գ

Փափուկ կարկանդակներ ջեռոցում

Փափուկ կարկանդակներ ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը

  1. Լցնել տաք կաթը խորը ամանի մեջ, ավելացնել խմորիչը, ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել, հարել մինչև խմորիչն ամբողջությամբ լուծարվի:
  2. Հետո մեջը լցնել աղ, շաքար, ավելացնել կոնյակ, կոտրել ձուն և ավելացնել սպիտակուցը: Այժմ լցնել վանիլինը և հալված կարագը: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
  3. Դրանից հետո մասերով լցնել նախապես մաղած ալյուրը, խմորը պետք է ստացվի փափուկ լինի և ոչ պինդ: Լցնել բուսական յուղը և ներհունցել խմորի մեջ:
  4. Թասի կողերն ու բուն խմորը յուղել բուսական յուղով, կլորացնել այն, ծածկել սննդային թաղանթով և թողնել տաք տեղում 1-2 ժամ:
  5. Մինչ խմորը հասունանում է, պատրաստեք միջուկը, դրա համար մենք ջեմը լցնել ամանի մեջ և մանրակրկիտ խառնել այն:
  6. Այժմ սեղանին ցանել ալյուր, խմորը տարածել դրա վրա, հավաքել եզրերը և բաժանել 18-20 հավասար կտորների: Յուրաքանչյուր կտոր խմորից գնդիկ ձևավորել, դրանք ծածկել սննդային թաղանթով և թողնել 5 րոպե:
  7. 5 րոպե անց խմորի գնդիկները փոքր բլիթների նման բացել, յուրաքանչյուրի կենտրոնում լցնել լիքը թեյի գդալով ջեմ և հավաքել կարկանդակը՝ սեղմելով եզրերն իրար:
  8. Կարկանդակները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, կարկանդակները 20 րոպեով դնել տաք ջեռոցում՝ հասունանալու համար: Այդ ընթացքում պատրաստել վրան քսելու ծածկույթը՝ դրա համար խառնել դեղնուցն ու կաթը և հասունացած կարկանդակներին քսել պատրաստի խառնուրդը:
  9. Այժմ ջեռոցի տապակը 17-18 րոպեով դնել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոց: Կարկանդակները կարմրելուն պես հանել դրանք և վրան քսել հալված կարագ:

Փափուկ կարկանդակներ ջեռոցում

Փափուկ կարկանդակները ջեռոցում պատրաստ են: Ոչ մի բառ չի կարող փոխանցել, թե որքան համեղ են դրանք: Փափուկ, փափուկ, բուրավետ և կարմրավուն, իսկական գտածո ցանկացած տնային տնտեսուհու համար:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Համեղ էկլերներ

Խնդրում ենք Գնահատեք