Փխրուն թխվածքաբլիթներ կակաոյով
Այս թխվածքաբլիթներն ունեն բազում առավելություններ և մեկ էական թերություն: Առավելություններից է այն, որ թխվածքաբլիթները արագ ու պարզ են թխվում, միշտ ստացվում են աներևակայելի համեղ և փխրուն: Բայց կա մի թերություն` այս համեղությունը արագ է սպառվում: Մեկ, երկու և ափսերի մեջ միայն փշուրներ են մնացել: Այնպես որ մի քանի բաժին թխեք միանգամից:
Այսօր թխելու ենք անուշահոտ Փխրուն թխվածքաբլիթներ կակաոյով: Այս քաղցրավենիքի բաղադրատոմսը ծիծաղելիորեն պարզ է: Առաջին հերթին պատրաստեք խոնավ և չոր բաղադրիչները: Դրանից հետո պարզապես խառնել դրանք և հունցել փափուկ խմորը:
Ահա և վերջ: Փխրուն թխվածքաբլիթները կակաոյով շատ արագ են թխվում: Կես ժամ հետո սեղանին կլինեն բուրավետ և ախորժելի Փխրուն թխվածքաբլիթներ կակաոյով:
Փխրուն թխվածքաբլիթներ կակաոյով. Բաղադրությունը
- Կարագ 70 գ
- Ցորենի ալյուր 160 գ
- Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
- Շաքար 100 գ
- Ձվի դեղնուց 1 հատ
- Կակաոյի փոշի 1 ճաշի գդալ
- Շաքարի փոշի 1 ճաշի գդալ
Խոհարարություն
- Հալեցնել կարագը և սառեցնել մինչև սենյակային ջերմաստիճանի: Այնուհետև դեղնուցը հարել շաքարով և կարագով: Լավ հարել ամեն ինչ խառնիչով:
- Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ: Մաղեք դրանք և մնացած բաղադրիչներին ավելացնել չոր բաղադրիչները: Հունցել փափուկ խմորը: Այն պետք է ձեռքերին չկպչի: Դնել խմորը սկուտեղի վրա, ծածկել կպչուն թաղանթով և թող 10 րոպե հանգստանա: Այնուհետև խառնել կակաոն և փոշի շաքարը:
- Խմորը բաժանել համաչափ կտորների: Այդ կտորներից գնդիկներ գլորել և շարել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա: Գնդիկների միջև մի փոքր հեռավորություն թողեք:
- Թխել դեսերտը 15-20 րոպե 180 աստիճանի տակ: Թող բլիթները որոշ ժամանակ սառչեն: Այնուհետև թաթախել դեռ տաք թխվածքաբլիթները կակաոյի և շաքարի փոշու խառնուրդի մեջ:
Փխրուն թխվածքաբլիթները կակաոյով պատրաստ են: Այս արագ թխվող խմորեղենը կարելի է պատրաստել հյուրերի ժամանելուց անմիջապես առաջ: Ի վերջո, թեյի համար թարմ տնական բլիթներից ավելի լավ բան չկա:
Բարի ախորժակ: