Մեղրով թխվածքաբլիթ ենք այսօր պատրաստում՝ նոր, պարզ և արագ բաղադրատոմսով։
Ստացվում են փխրուն, բերանում հալչող և արագ վերջացող թխվածքաբլիթներ, իսկ բաղադրիչները յուրաքանչյուր տնտեսուհու խոհանոցային պահարանում հաստատ կգտնվեն։
Содержание
Թխվածքաբլիթի համեղ բաղադրատոմսի բաղադրիչները
- 3 ձու
- 3 ճ․ գդ մեղր
- 3 ճ․ գդ․ շաքարավազ
- 3 սուրճի բաժակ ձեթ
- Ալյուր ըստ խմորի -200-250 գր․
- Վանիլին
- Քունջութ՝ ըստ ցանկության
Թխվածքաբլիթի պատրաստման եղանակը
- Ձուն կոտրում ենք տարայի մեջ և մի փոքր հարում,
- Ավելացնում ենք շաքարավազը,
- Հաջորդը մեղրը,
- Վանիլինը,
- Ձիթայուղը լցնում և լավ խառնում ենք, ի դեպ այս թխվածքաբլիթը պատրաստելիս հարիչ ընդհանապես չենք էլ օգտագործում,
- Սկսում ենք ալյուրը լցնելով խառնել այնքան, որ ստացվի շատ փափուկ, բայց ձեռքերին չկփչող խմոր։
- Ջեռոցի տապակի վրա կալկա ենք փռում, ձեռքերով խմորը կլորիկների վերածում և շարում տապակի վրա, որքան խմորը քիչ ալյուր վերցնի այնքան ավելի թեթև և փխրուն կստացվի,
- 1 ձուն հարել և խոհարարական վրձինով ձուն քսել թխվածքաբլիթներին,
- Վերջում, ցանկության դեպքում քունջութ շաղ տալ թխվածքաբլիթների վրա,
- Դնել նախապես տաքացված ջեռոցը 180 աստիճանի տակ մոտ 25-30 րոպե պետք է թխվի։
Հանում ենք ջեռոցից, մի փոքր սառելուց հետո մատուցում։ Ստացվում ենք շատ փխրուն և ախորժելի թխվածքաբլիթներ։