Քերած խնձորով կարկանդակ. Հաստատ ավելի պարզ ու հեշտ կարկանդակ չեք թխել որը կգերի իր նրբությամբ բոլոր համտեսողներին

Քերած խնձորով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Քերած խնձորով կարկանդակ պատրաստելու համար ձեզ նույնիսկ ձու և մածուն պետք չի լինի: Սա պարզապես հեքիաթային համով թխվածքի հեշտ բաղադրատոմս է:

Խնձորով կարկանդակները վաղուց գրավել են խոհարարական աշխարհը: Դժվար է պատկերացնել մի ժողովուրդ, որ չունենա այսպիսի կարկանդակի սեփական ավանդական բաղադրատոմսը:

Կարկանդակների պաշտամունքը հատկապես նկատելի էր Ամերիկայում։ Եվրոպացիների կողմից մայրցամաքի զարգացման ժամանակ մարդկանց համար ծանոթ պտուղներից մեկը խնձորն էր: Համապատասխանաբար, քաղցր խմորեղենի հիմնական մասը պատրաստվել է խնձորից։ Միայն ավելի ուշ մարդիկ սկսեցին աճեցնել ավելի էկզոտիկ մրգեր:

Արագ պատրաստվող խնձորով կարկանդակի բաղադրատոմսի մասին կպատմենք այսօր, անպայման փորձեք։

Քերած խնձորով կարկանդակ

Քերած խնձորով կարկանդակ. Բաղադրիչները

_խնձոր — 1 կգ

_կարագ — 100 գ

_շաքարավազ — 250 գ

_փխրեցուցիչ — 10 գ

_սպիտակաձավար — 200 գ

_վանիլին — մի պտղունց

_ալյուր — 170 գ

Քերած խնձորով կարկանդակ Քերած խնձորով կարկանդակ Քերած խնձորով կարկանդակ

Քերած խնձորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_Ալյուրը մի ամանի մեջ միացնել փխրեցուցիչի, շաքարավազի, սպիտակաձավարի և վանիլինի հետ, խառնել։

_Խնձորները մանր քերիչով մանրացնել՝ առանց կեղևը հանելու։

_Թխելու կաղապարը յուղել կարագով` ներքևի մասում և կողքերով:

_Չոր բաղադրիչները բաժանել 4 հավասար մասերի։

_Չոր խմորի առաջին մասը լցնել կաղապարի հատակին։

_Խնձորի 1/3-ը տարածել այդ փշուրների վրա։ Այսպիսով, պետք է հերթագայել փշուրերն ու խնձորի շերտերը:

_Կարկանդակի վերջին շերտը պետք է ծածկել մանր քերիչով քերած սառը կարագով։

_Թխել քերած կարկանդակը 180 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 50 րոպե։

Քերած խնձորով կարկանդակ Քերած խնձորով կարկանդակ

Այս թխվածքը նուրբ է՝ թաթախված խնձորի հյութով։ Կարկանդակի մակերեսը դառնում է կարմրավուն, իսկ ներսում պահպանվում է խմորի և միջուկի նուրբ խտությունը։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Լցոնած խնձոր ֆրանսիական ձևով

Խնդրում ենք Գնահատեք