Քնքուշ Բուլկիներ թխելու համար խմորին պետք է գաղտնի բաղադրիչ՝ քացախ ավելացնել:
Աշխարհում քիչ հայտնի «բուլկու ֆենոմեն» կա. Դա այն է, որ մարդիկ հաճույք են ստանում թխվածքի հոտից, տեսքից ու համից։ Մտածեք, թե ինչու ենք մեզ այդքան գրավում բուլկիների բոլոր հատկանիշները:
Փաստորեն, մենք սովորական քաղցր հաց ենք ուտում։ Թխվածքի փոխարեն կարող եք փորձել, օրինակ, մսամթերք, մրգեր կամ շոկոլադ։ Ինչո՞ւ են վարդագույն փարթամ բուլկիները հիացնում մարդկությանը:
Պատճառը, հավանաբար, հոգեբանական է։ Աշխարհի բնակչության 80%-ի համար հացաբուլկեղենը հստակ կապ ունեն տան, հարմարավետության և ընտանիքի հետ, այսինքն՝ անվտանգության և ապահովության հետ:
Բուլկիները մի տեսակ հանգստացնող միջոց են։ Այս փարթամ ու բուրավետ «հակադեպրեսանտը» պատրաստենք տանը։
Քնքուշ Բուլկիներ. Բաղադրությունը
_կաթ — 500 մլ;
_քացախ 9% — 1 ճաշի գդալ
_շաքարավազ — 100 գ
_կարագ — 110 գ
_աղ — կես թեյի գդալ
_ալյուր — 900 գ
_ձու — 2 հատ
_փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
_խմորիչ — 1 ճաշի գդալ
Քնքուշ Բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
_Թթխմորի համար տաք կաթի մեջ լցնել շաքարավազը, աղը և խմորիչը:
_Բաղադրիչների արձագանքից հետո ձվերը կոտրեք խմորի մեջ: Խառնուրդի մեջ մաղել ալյուրն ու փխրեցուցիչը, հունցել խմորը։
_Խմորին ավելացնել փափուկ կարագ և քացախ, շարունակել հունցել։ Երբ բոլոր բաղադրիչները ներառվեն խմորի մեջ, անհրաժեշտ է ծածկել այն և թողնել տաք տեղում մեկ ժամ։
_Խմորը կրկին հունցել, բաժանել երկու հավասար մասերի։ Յուրաքանչյուր բաժին բաժանել 6 հավասար գնդիկների։
_Խմորի կտորները տեղափոխել յուղաթղթով ծածկած ջեռոցի տապակի վրա։
_Բուլկիները ծածկել թաղանթով և թողնել 20 րոպե հանգստանա։
_Այնուհետև դրանք մակերեսին քսել կաթի և ձվի խառնուրդով:
_Այնուհետև բլիթները թխել 170 աստիճան ջերմաստիճանում կես ժամ։
Փարթամ բուլկիները կարելի է պատրաստել միջուկով, դրա համար գնդիկները բլիթի նման բացել և դնել ցանկալի միջուկը։ Բացի այդ, խորհուրդ ենք տալիս բուլկիների մակերեսը ցանել կակաչի սերմերով կամ քնջութով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մեղրով թխվածքաբլիթներ