Պատրաստեք Քնքուշ բուլկիներ չամիչով և վայելեք համեղ թեյ կամ սուրճ:
Փափուկ և բուրավետ բլիթների համար պատրաստվում է ամենապարզ խմորը՝ ունիվերսալ և միշտ գերազանց ստացվող։
Քնքուշ բուլկիներ. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
_տաք կաթ 180 մլ
_թարմ խմորիչ 15 գ կամ չոր՝ 5 գ
_շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_ձու 1 հատ
_հալված կարագ 50 գ
_մի պտղունց աղ
_ալյուր՝ մոտ 400 գ
Միջուկը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է
_ալյուր և շաքարավազ 100-ական գ
_կարագ 70 գ
_չամիչ 50 գ
_վանիլին
Բուլկիներին քսելու համար վերցնել 1 դեղնուց
Քնքուշ բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
_Խմորիչը լուծել տաք կաթի մեջ, ավելացնել շաքարավազ, խառնել։
_Հարել ձուն աղով, ավելացնել հալած և սառած կարագը և խառնել մինչև հարթ զանգված լինի:
_Լցնել մաղած ալյուրը։ Հնարավոր է, որ ձեզ ավելի քիչ կամ շատ ալյուր լինի, փորձեք լավ հունցել և խմորը հարել այնքան, որ այն դառնա փափուկ, ճկուն և չկպչի ձեր ձեռքերին։
_Ծածկել և թողնել տաք տեղում 1-1,5 ժամ։
_Միջուկի համար խառնել շաքարավազը, վանիլինը, ալյուրն ու կարագը, զանգվածը մանրացնել և խառնել չամիչի հետ։
_Խմորի շերտը գրտնակել, միջուկի մի փոքր մաս ցանել, կիսով չափ ծալել, միջուկ ցանել, նորից ծալել, կրկին միջուկը ցանել և էլի ծալել։
_Ստացված ռուլետը կտրատել կտորներով և մատներով սեղմելով ձևավորած խխունջանման բուլկիները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։
_Ծածկել սրբիչով և թողնել 30 րոպե։
_Բուլկիներին քսել հարած դեղնուց։
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 30 րոպե։
Փարթամ, բուրավետ, քաղցր, թեթևակի շերտավոր բլիթները հիանալի նախաճաշ և նախուտեստ են, որ կարող են երեխաները տանել դպրոց:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սիննաբոն բուլկիներ