Օսլայով նրբաբլիթներ. Հրաշալի գաղափար է նախաճաշի կամ թեթև ընթրիքի համար

Օսլայով նրբաբլիթներ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Խոստովանեմ, որ մի քանի շաբաթ առաջ իմացա միայն Օսլայով նրբաբլիթներ պատրաստելու եղանակի մասին: Իմ մանկության տարիներին դրանք շատ տարածված չէին: Մայրիկս ընդհանրապես բլիթ չէր պատրաստում, իսկ տատիկը դրանք պատրաստում էր սովորական եղանակով՝ միայն ալյուրից: Բայց հիմա ես գրեթե ամեն օր հաճելի պահեր եմ պարգևում ընտանիքիս այս նրբաբլիթներով:

Որքան էլ տարօրինակ է, օսլայից պատրաստված նրբաբլիթները գործնականում չեն պատռվում: Դրանք ունեն բավականին խիտ և առաձգական կառուցվածք: Այս հատկության շնորհիվ դրանք ունիվերսալ են: Ի դեպ, նրանք շատ նուրբ համ ունեն: Խորհուրդ եմ տալիս շուտով փորձել բաղադրատոմսը:

Օսլայով նրբաբլիթներ

Օսլայով նրբաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Օսլա 3 ճաշի գդալ

_Կաթ 250 մլ

_Ձու 1 հատ

_Աղ 0,25 թեյի գդալ

_Շաքար 1 ճաշի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ

Օսլայով նրբաբլիթներ

Օսլայով նրբաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Կարտոֆիլի օսլան մաղել խորը ամանի մեջ: Լցնել դրա մեջ տաք կաթը, խառնելով հարել: Ձուն հարել պատառաքաղով: Լցնել այն օսլայի վրա: Ավելացնել շաքարավազ և աղ:

_Լցնել խառնուրդի վրա հոտազերծված յուղ: Խառնել զանգվածը մինչև գնդիկները վերանան: Խմորի խտությունը ավելի շուտ ջրի նման է, քան նրբաբլիթի խմորի: Բայց թող սա ձեզ չվախեցնի, բլիթները չեն պատռվի:

_Տաքացնել թավան: Քսել այն մի փոքր յուղով: Թավայի մեջ փոքրիկ շերեփով լցնել խմորը: Պտտել թավան այնպես, որ խմորն ամբողջությամբ ծածկի, պետք է բարակ շերտ ստացվի:

_Դրանից հետո նրբաբլիթը շրջեք մյուս կողմը: Նույն կերպ պատրատեք մնացած խմորը:

_Յուրաքանչյուր կողմի համար պետք է բառացիորեն մեկ րոպե: Ուշադիր եղեք, որ նրբաբլիթները չայրվեն:

Օսլայով նրբաբլիթներ

Այս քանակի մթերքներից կստանաք 5-6 բարակ նրբաբլիթ: Նրանք կարող են լցոնվել կաթնաշոռով, խոզապուխտով կամ սնկով: Կամ,  կարող եք բոլորը միասին լցնել:

Օսլայով նրբաբլիթները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Փքուն ալադիներ

Խնդրում ենք Գնահատեք