Խոստովանեմ, որ մի քանի շաբաթ առաջ իմացա միայն Օսլայով նրբաբլիթներ պատրաստելու եղանակի մասին: Իմ մանկության տարիներին դրանք շատ տարածված չէին: Մայրիկս ընդհանրապես բլիթ չէր պատրաստում, իսկ տատիկը դրանք պատրաստում էր սովորական եղանակով՝ միայն ալյուրից: Բայց հիմա ես գրեթե ամեն օր հաճելի պահեր եմ պարգևում ընտանիքիս այս նրբաբլիթներով:
Որքան էլ տարօրինակ է, օսլայից պատրաստված նրբաբլիթները գործնականում չեն պատռվում: Դրանք ունեն բավականին խիտ և առաձգական կառուցվածք: Այս հատկության շնորհիվ դրանք ունիվերսալ են: Ի դեպ, նրանք շատ նուրբ համ ունեն: Խորհուրդ եմ տալիս շուտով փորձել բաղադրատոմսը:
Օսլայով նրբաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Օսլա 3 ճաշի գդալ
_Կաթ 250 մլ
_Ձու 1 հատ
_Աղ 0,25 թեյի գդալ
_Շաքար 1 ճաշի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
Օսլայով նրբաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլի օսլան մաղել խորը ամանի մեջ: Լցնել դրա մեջ տաք կաթը, խառնելով հարել: Ձուն հարել պատառաքաղով: Լցնել այն օսլայի վրա: Ավելացնել շաքարավազ և աղ:
_Լցնել խառնուրդի վրա հոտազերծված յուղ: Խառնել զանգվածը մինչև գնդիկները վերանան: Խմորի խտությունը ավելի շուտ ջրի նման է, քան նրբաբլիթի խմորի: Բայց թող սա ձեզ չվախեցնի, բլիթները չեն պատռվի:
_Տաքացնել թավան: Քսել այն մի փոքր յուղով: Թավայի մեջ փոքրիկ շերեփով լցնել խմորը: Պտտել թավան այնպես, որ խմորն ամբողջությամբ ծածկի, պետք է բարակ շերտ ստացվի:
_Դրանից հետո նրբաբլիթը շրջեք մյուս կողմը: Նույն կերպ պատրատեք մնացած խմորը:
_Յուրաքանչյուր կողմի համար պետք է բառացիորեն մեկ րոպե: Ուշադիր եղեք, որ նրբաբլիթները չայրվեն:
Այս քանակի մթերքներից կստանաք 5-6 բարակ նրբաբլիթ: Նրանք կարող են լցոնվել կաթնաշոռով, խոզապուխտով կամ սնկով: Կամ, կարող եք բոլորը միասին լցնել:
Օսլայով նրբաբլիթները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Փքուն ալադիներ