Պատրաստեք Ծույլ բրդուճներ լավաշով: Այս նրբությունը կարող է ձեզ փրկել այն պահին, երբ պետք է արագ ու շատ համեղ ուտելիք պատրաստել: Կարող եք որևէ անսովոր խճողակ պատրաստել ու համերի բազմազանություն ստանալ:
Օրիգինալ բաղադրատոմսոում այս ուտեստը պատրաստվում է հատուկ թխված նրբալիթներով, բայց ավելի հարմար է դրա վրա ժամանակ չկորցնել ու վերցնել լավաշ: Անկեղծ ասած, այս տարբերակն ավելի համեղ է ստացվում:
Իրականում այս կերակուրը ոչ միայն փխրուն և համով նախուտեստ է, այլև լիարժեք հիմնական ուտեստ: Դրա անկասկած պլյուսն այն է, որ այդ ոսկեգույն եռանկյունիները հնարավորինս արագ են պատրաստվում, և այն կարելի է որպես կիսաֆաբրիկատ ունենալ սառնարանում և տապակել անհրաժեշտ պահին:
Ծույլ բրդուճներ լավաշով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած տավարի միս 400 գ
_Սոխ 1 հատ
_Սամիթ 0,5 փունջ
_Լավաշ 3 հատ
_Ձու 3 հատ
_Կաթ 70 մլ
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
Ծույլ բրդուճներ լավաշով. Պատրաստման եղանակը
_Լավաշը կտրատել շերտերով: Համեմել աղացած տավարի կամ խոզի միսը` ըստ ճաշակի:
_Սոխը քերել մանր քերիչով, մի քիչ աղ և սև պղպեղ, կտրատած սամիթ:
_Աղացած միսն ավելի ճկուն դարձնելու և լավաշի վրա հեշտությամբ տարածելու համար դրան մի քիչ կաթ ավելացրեք:
_Խառնել զանգվածը, աղացած միսը քսել լավաշի շերտերին, եզրերի երկայնքով փոքր կտրվածք անել:
_Ծալել շերտերը եռանկյունու նման, ինչպես նկարում է ցույց տրված: Յուրաքանչյուր բրդուճի հաստությունն ինքներդ կարգավորեք:
_Եթե ցանկանում եք փոքրիկ բրդուճներ, պետք է ծալել եռանկյունին 2-3 անգամ:
_Նախուտեստը տապակել մեծ քանակությամբ յուղի մեջ՝ դրանք նախապես հարած ձվի մեջ թաթախելուց հետո:
_Տապակել ուտեստը ցածր կրակի վրա: Յուրաքանչյուր կողմում կտևի 2-3 րոպե:
Պատրաստի բրդուճները դնել թղթե սրբիչների վրա, որպեսզի դրանք կլանեն ավելորդ ճարպը: Մատուցել տաք վիճակում՝ կետչուպով կամ մանանեխով: Կարելի է պատրաստել նաև թթվասերով, սխտորով և սամիթով սոուս: Իսկ կանաչին երբեք շատ չի լինում:
Ծույլ բրդուճները լավաշով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Լավաշով ռուլետ