Լավաշով Նախուտեստ Տոնական. Կարող է հարմար լինել և տոնական սեղանի համար, և ամենօրյա նախաճաշի, կամ ընթրիքի համար:
Այնքան պարզ և արագ պատրաստվող է, որ դուք չեք էլ պատկերացնի, թե որքան աներևակայելի համեղ կլինի:
Անպայման ունեցեք այս նախուտեստը ձեր սեղանին: Արագ խորտիկի հիանալի տարբերակ է, եթե հյուրերն անսպասելիորեն ժամանեցին, ավելի լավ տարբերակ չեք գտնի:
Լավաշով Նախուտեստ «Տոնական». Մեզ պետք կլինի.
_Լավաշ 600 գ
_Եփած հավի կրծքամիս 300 գ
_Կոշտ պանիր 400 գ
_Բուլղարական քաղցր պղպեղ 1 հատ
_Լոլիկ 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Աղացած սխտոր 1 թեյի գդալ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Բուսական յուղ
Լավաշով Նախուտեստ «Տոնական». Պատրաստման եղանակը
_Նախ, կտրեք հավի կրծքամիսը փոքր կտորներով և տեղափոխեք խորը ամանի մեջ, որի մեջ մենք պատրաստելու ենք լցոնը: Հաջորդը, կտրեք սոխը և պղպեղը մանր խորանարդիկներով, լոլիկը նույնպես պետք է մանր կտրատել:
_Խնամքով խառնել ամեն ինչ, համեմել աղացած սխտորով և աղով: Այժմ պանիրը քերեք խոշոր քերիչով: Այժմ վերցրեք կլոր ձևամանը և քսեք ներսի կողմից բուսական յուղով:
_Ամանի ներքևի մասում լցնել քերած պանիր, ապա վերցրեք լավաշը, ամբողջությամբ վրան լցրեք քերած պանիր, մի կողմում լցրեք լցոնը` 3-4 ճաշի գդալ և փաթաթեք ռուլետի նման:
_Յուրաքանչյուր մեծ ռուլետ կտրատել փոքր կտորներով, որպեսզի դրանք օղակի պատի բարձրության չափով լինեն, և դրանք շարել ձևամանի ամբողջ մակերևույթի վրա: Դնել նախապես 180 աստիճանով տաքացված ջեռոցում, 10-12 րոպե:
_Պատրաստ լինելուց հետո հանել օղակը և վերևի մասը զարդարել մանրացված կանաչիով:
_Լավաշով «Տոնական» նախուտեստը պատրաստ է: Ստացվում է շատ արագ, գեղեցիկ և ամենակարևորը անթերի համեղ:
Այս ուտեստը կատարյալ է ինչպես տոնական սեղանի, այնպես էլ որպես ամենօրյա նախուտեստ ողջ ընտանիքի համար:
Լավաշով ռուլետ նաև այս տարբերակով փորձեք
Նախուտեստները շատ հարմար են արագ ընթրիքի, կամ հաճելի երեկոյի համար, կարող եք պատրաստել տարբեր եղանակներով, օրինակ այսպես