Կարտոֆիլը սխտորով. Ջեռոցում պատրաստվող, պարզությամբ շքեղ կերակուր

Կարտոֆիլը սխտորով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարտոֆիլը սխտորով. Վերջին ու լավագույն ուտեստը, որ ես փորձեցի

Տապակած, թխած կամ խաշած, սնկով կամ մսով, ապուրի կամ աղցանի մեջ, մենք օգտագործում ենք կարտոֆիլ ամենուր: Այս բանջարեղենը ներառված է մեր խոհանոցի շատ ավանդական ուտեստների մեջ, բայց մենք երբեք չենք հոգնում փորձեր կատարելուց:

Եթե ​​դուք նույնպես սիրում եք թխել այս արմատապտուղը, բայց դուք արդեն հոգնել եք ձանձրալի բաղադրատոմսերից, շտապում եմ կիսվել նորով:

Խորոված կարտոֆիլի համար ավելի լավ է ընտրել բարակ, բաց գույն ունեցող պալարներ: Գյուղական ոճով կարտոֆիլի երկրպագուները կարող են չկլպել բանջարեղենը, այդ դեպքում կեղևն էլ ավելի լավ կստացվի:

Կարտոֆիլը սխտորով

Կարտոֆիլը սխտորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կարտոֆիլ 1 կգ

_Խնկունի 10 գ

_Սխտոր 8 պճեղ

_Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ

_Աղ ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի

Կարտոֆիլը սխտորով

Կարտոֆիլը սխտորով. Պատրաստման եղանակը

_Կարտոֆիլը մաքրել և մանր կտրատել: Կաթսայի մեջ խաշել 10 րոպե եռալուց հետո, մինչև կեսը եփվի:

_Ձիթապտղի յուղի մեջ լցնել սխտորի պճեղները, խնկունի տերևները և խառնել:

_Լցնել կարտոֆիլը յուղած ձևամանի մեջ և համեմել աղով և պղպեղով: Ձևամանը կես ժամով դնել ջեռոցում՝ 190 °C ջերմաստիճանում:

_Այժմ կարտոֆիլը թեթեւակի տրորել, վրան հավասարապես տարածել ձիթապտղի յուղի մեջ լցված խնկունի և սխտոր:

_Թխել ևս 30-40 րոպե նույն ջերմաստիճանում:

Եթե ​​որոշեք կարտոֆիլ թխել կեղևով, մի ծուլացեք և մանրակրկիտ լվացեք բանջարեղենը: Դա լավագույնս արվում է կոշտ սպունգով կամ խոզանակով՝ հոսող ջրի տակ:

Կարտոֆիլը սխտորով

Երիտասարդ կարտոֆիլի սեզոնը սկսվելուն պես, դուք շատ հաճախ կօգտագործեք այս բաղադրատոմսը:

Կարտոֆիլը սխտորով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Կարտոֆիլ ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք