Կարտոֆիլը սխտորով. Վերջին ու լավագույն ուտեստը, որ ես փորձեցի
Տապակած, թխած կամ խաշած, սնկով կամ մսով, ապուրի կամ աղցանի մեջ, մենք օգտագործում ենք կարտոֆիլ ամենուր: Այս բանջարեղենը ներառված է մեր խոհանոցի շատ ավանդական ուտեստների մեջ, բայց մենք երբեք չենք հոգնում փորձեր կատարելուց:
Եթե դուք նույնպես սիրում եք թխել այս արմատապտուղը, բայց դուք արդեն հոգնել եք ձանձրալի բաղադրատոմսերից, շտապում եմ կիսվել նորով:
Խորոված կարտոֆիլի համար ավելի լավ է ընտրել բարակ, բաց գույն ունեցող պալարներ: Գյուղական ոճով կարտոֆիլի երկրպագուները կարող են չկլպել բանջարեղենը, այդ դեպքում կեղևն էլ ավելի լավ կստացվի:
Կարտոֆիլը սխտորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարտոֆիլ 1 կգ
_Խնկունի 10 գ
_Սխտոր 8 պճեղ
_Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
_Աղ ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
Կարտոֆիլը սխտորով. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը մաքրել և մանր կտրատել: Կաթսայի մեջ խաշել 10 րոպե եռալուց հետո, մինչև կեսը եփվի:
_Ձիթապտղի յուղի մեջ լցնել սխտորի պճեղները, խնկունի տերևները և խառնել:
_Լցնել կարտոֆիլը յուղած ձևամանի մեջ և համեմել աղով և պղպեղով: Ձևամանը կես ժամով դնել ջեռոցում՝ 190 °C ջերմաստիճանում:
_Այժմ կարտոֆիլը թեթեւակի տրորել, վրան հավասարապես տարածել ձիթապտղի յուղի մեջ լցված խնկունի և սխտոր:
_Թխել ևս 30-40 րոպե նույն ջերմաստիճանում:
Եթե որոշեք կարտոֆիլ թխել կեղևով, մի ծուլացեք և մանրակրկիտ լվացեք բանջարեղենը: Դա լավագույնս արվում է կոշտ սպունգով կամ խոզանակով՝ հոսող ջրի տակ:
Երիտասարդ կարտոֆիլի սեզոնը սկսվելուն պես, դուք շատ հաճախ կօգտագործեք այս բաղադրատոմսը:
Կարտոֆիլը սխտորով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կարտոֆիլ ջեռոցում