Կծու խորոված ջեռոցում. Շատ համեղ ու հյութեղ ուտեստ, որը մեծ հաճույքով կվայելեք
Եթե սիրում եք անուշաբույր խորոված, ապա պետք չէ սպասել գարնանը՝ այն պատրաստելու համար: Սովորական ջեռոցը բավական կլինի: Եվ դուք կստանաք նույնքան հաճույք` համը երաշխավորում ենք:
Տանը լավ պատրաստված խոշորվածի հիմնական պայմանը մարինադի և սոխի հիանալի հիմքն է: Դրա շնորհիվ միսը շատ կծու և հյութալի է ստացվում: Եթե ցանկանում եք, խոզի միսը կարող եք փոխարինել տավարի մսով, համը նույնպես հրաշալի կլինի:
Կծու խորոված ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Խոզի միս 1,5 կգ
- Սոխ 2 հատ
- Աջիկա 3 թեյի գդալ
- Աղ 2 թեյի գդալ
- Համեմունք մսի համար 1 թեյի գդալ
- Սումակ 1 թեյի գդալ
- Համեմի սերմեր 1 թեյի գդալ
- Դափնու տերև 2 հատ
Կծու խորոված ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
- Միսը կտրել միջին չափի կտորներով:
- Մսին ավելացնել աղ և մնացած բոլոր համեմունքները, դնել դափնու տերևները, այժմ ավելացնել աջիկա և ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
- Մսով ամանը փաթաթել սննդային թաղանթով և դնել սառնարանում, որպեսզի մթերքը հնարավորինս լավ մարինացվի:
- Տապակելուց առաջ սոխը կտրել կես օղակներով լցնել խոհարարական տոպրակի ներքևի մասում: Միսը դնել վերևից, փակել տոպրակը, 3 ծակոց անել և թխել 50 րոպե 200 աստիճանով:
- Դրանից հետո բացել խոհարարական տոպրակը և ուտեստը թողնել ջեռոցում ևս 10-15 րոպե:
Իհարկե, նման ուտեստը լավագույնս մատուցվում է տաք վիճակում: Որպես կողմնակի ուտեստ՝ կատարյալ է կարտոֆիլը, որը կարելի է նաև թխել: Այս բաղադրատոմսը կօգնի ձեզ բավական ժամանակ խնայել, իսկ արդյունքը հաճելի անակնկալ կլինի, քանի որ միսը բառացիորեն հալվում է բերանում:
Կծու խորովածը ջեռոցում պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական կոտլետներով չիզբուրգեր