Տոմատի մածուկով Կծու սոուս խորովածի համար. սա լավագույնն է, եթե ցանկանում եք մսի համն ավելի արտահայտիչ ու կծու դարձնել։ Հայաստանում շատ բան գիտեն հյութալի և բուրավետ խորովածի պատրաստման մասին։ Այդ է պատճառը, որ այստեղ մսի համար ամենահամեղ սոուսներն են պատրաստում։
Այս սոուսը պատրաստվում է ընդամենը 15 րոպեում։ Բացի այդ, ժամանակի մեծ մասը ծախսվում է կանաչեղենի կտրատման վրա։ Իսկ բաղադրիչների ջերմային մշակումը տևում է ոչ ավելի, քան 5 րոպե։
Մսի նման կծու սոուսը ֆանտաստիկ համեղ կլինի:
Կծու սոուս խորովածի համար. Բաղադրիչներ
_Տոմատի մածուկ 200 գ
_Ջուր 200 մլ
_Համեմ՝ ըստ ճաշակի
_Ռեհան՝ ըստ ճաշակի
_Սխտոր 5 պճեղ
_Սև պղպեղ (աղացած) 0,25 թեյի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սոխ 1 հատ
Կծու սոուս խորովածի համար. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրել սոխը, շատ մանր կտրատել։
_Լավ լվանալ կանաչիները։
_Կտրեք համեմի ցողունները: Կանաչին մանր կտրատել։
_Ռեհանի տերևներն առանձնացնել ցողուններից և մանր կտրատել դրանք։
_Տոմատի մածուկը լցնել տապակի մեջ, ավելացնել ջուրը և լավ խառնել։
_Խառնուրդը հասցնել եռման աստիճանի։
_Ճզմել սխտորը, լցնել այն, մանրացված սոխը և կանաչիիները տոմատի խառնուրդի մեջ:
_Ավելացնել աղ և աղացած սև պղպեղ։
_Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։
_Սոուսը եփեք 5 րոպե և անջատեք կրակը։
Թողեք ամբողջովին սառչի, ապա լցրեք գեղեցիկ փոքրիկ ամանի մեջ և մատուցեք հյութալի խորովածի հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ սոուս մսային ուտեստների համար