Կոլոլակներ լոլիկի սոուսով. Դդումով համեղ ուտեստը կխենթացնի ձեզ իր համով
Տավարի մսով նուրբ կոլոլակները դդումով և լոլիկի սոուսի մեջ, կիտրոնի և ուրցի նուրբ բույրով `ամբողջ ընտանիքի համար համեղ և սրտանց ընթրիքի կամ ճաշի հիանալի տարբերակ են:
Առաջարկում ենք պատրաստել և վայելել արդյունքը:
Содержание
Կոլոլակներ լոլիկի սոուսով. Անրաժեշտ բաղադրիչները
Կոլոլակ
- աղացած տավարի միս 500 գ
- կաթ 100 գր
- հաց 50 գր
- կիտրոնի կեսի կեղևի քերուկ
- սխտոր 2-3 պճեղ
- 1/2 թեյի գդալ չորացրած ուրց
- աղ
- սև պղպեղ
Սոուս
- պահածոյացված լոլիկ 400 գր
- դդում 150 գ
- սոխ 150 գ
- աղ
Պահածոյացված լոլիկի բացակայության դեպքում կարելի է օգտագործել թարմ լոլիկ:
Դդմի քաշը նշված է մաքրված կեղևով:
Կոլոլակներ լոլիկի սոուսով. Պատրաստման եղանակը
- Աղացած միսը կարելի է գնել պատրաստի խանութում, բայց ավելի լավ է ինքներդ աղաք թարմ միսը մսաղացով:
- Կտրել կոշտ կեղևները հացից:
- Մանրացրեք սխտորը ճզմիչով կամ քերել մանր քերիչով:
- Կիտրոնի կեսը քերել մանր քերիչով՝ հեռացնելով միայն դեղին մասը առանց սպիտակին կպչելու:
- Աղացած միսը լցնել լայն ամանի մեջ և ավելացնել հացը (կաթ մեջ թաթախված և թույլ քամած), սխտորը և կիտրոնի համը: Աղ, պղպեղ անել, ավելացնել ուրց՝ մատներով տրորելով, որպեսզի բացահայտվի դրա բույրը:
- Աղացած միսը մանրակրկիտ հունցել, ձևավորել կոլոլակներ:
- Բուսական յուղն ուժեղ տաքացնել տապակի մեջ: Կոլոլակները տապակել միջին կրակի վրա բոլոր կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույնը:
- Հետո դրանք տեղափոխել մեծ ամանի մեջ և ծածկել կափարիչով, որպեսզի չսառչեն:
- Մաքրել սոխը և մանր կտրել այն:
- Տապակի մեջ կրկին տաքացրեք մի քիչ յուղ և ավելացնել սոխը: Տապակել միջին կրակի վրա մոտ 5 րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույն ստանա:
- Լոլիկն ավելացնել սոխի տապակի մեջ, հասցնել եռման, աղ և պղպեղ անել: Կոլոլակները դնել տոմատի սոուսի մեջ, ավելացնել 1 բաժակ եռացող ջուր: Կափարիչով ծածկված շոգեխաշել ցածր կրակի վրա, մոտ 15 րոպե:
- Ավելացնել դդմի խորանարդիկներ, եփել ևս 15 րոպե, կամ մինչև դդումը եփվի, այն պետք է փափկի, բայց չվերածվի շիլայի:
Կոլոլակները լոլիկի սոուսով պատրաստ են: Մակարոնեղենի հետ կոլոլակները բավականին ռեստորանային տեսք ունեն, և համը համապատասխան մակարդակի վրա է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կոլոլակներ բրնձով