Հայկական պղպեղ. Այս կծու նախուտեստը բոլորին գրավում է առաջին իսկ պատառից: Հայկական տարբերակով մարինացված պղպեղը նախ տապակում են, վերցնելով ամբողջական, չմաքրված պտուղներից, որոնք թրմվում են կծու մարինադում: Արժե սա պատրաստել, թեկուզ միայն այն պատճառով, որ գործընթացն ինքնին շատ քիչ ժամանակ է պահանջում:
Նախուտեստը լավ է շեշտում մսով ուտեստների համը, արթնացնում է ախորժակը և բավականին հաճելի տեսք ունի: Հայկական ոճի պղպեղը դուր կգա նրանց, ովքեր սիրում են առանց քացախի մարինադներ:
Հայկական պղպեղ. Բաղադրությունը
_Բուլղարական պղպեղ 700 գ
_Սխտոր 8 պճեղ
_Արևածաղկի ձեթ 0,25 բաժակ
_Լոլիկ 2 հատ
_Մաղադանոս 1 փունջ
_Համեմ 1 փունջ
_Աղ 1 ճաշի գդալ
_Կիտրոնի հյութ 0.5 բաժակ
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի
Հայկական պղպեղ. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ բուլղարական պղպեղը, առանց սերմերը և ցողունները հեռացնելու, տապակել երկու կողմերից` արեւածաղկի ձեթով: Պատրաստի պղպեղը դնել խորը ամանի մեջ:
_Լոլիկը լցնել եռացրած ջրի մեջ, մաքրել կեղևը և քերեք քեիչով կամ մանրացնել բլենդերի օգնությամբ:
_Սխտորը ճզմել մամլիչով, մանր կտրատել կանաչիները, խառնել լոլիկը, կիտրոնի հյութը, սխտորը, կանաչիները, աղը, շաքարը, սև պղպեղը: Ավելացնել բուսական յուղը և լավ հարել: Մարինադը պատրաստ է:
_Լցնել մարինադը պղպեղի վրա, ծածկել ափսեով և վերևում տեղադրել 1-2 կգ ծանրոց: Պղպեղով ամանը դնել սառնարանում առնվազն 2 ժամ:
Հայկական ոճով պղպեղի մարինադը կարելի է օգտագործել կծու միս պատրաստելու համար կամ ուտել` դրա մեջ լավաշ կամ հաց թաթախելով: Արտակարգ հաջող բաղադրատոմս է: Անպայման փորձեք այն:
Հայկական պղպեղը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: