Հավի համեղ ազդրեր. Բաղադրատոմս, որ բոլորին դուր կգա:
Դուք երբեք չեք համտեսել նման համեղ ու բուրավետ ազդրեր: Անհավատալի համեղ, պարզ և հեշտ պատրաստվող:
Հավի համեղ ազդրեր. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Հավի ազդրեր 1 կգ
- Կաթ 200 մլ
- Աղ
- Պղպեղ
- Հավի համեմունք
- Չորահաց 100 գ
- Ալյուր 100 գ
- Պապրիկա 1 թեյի գդալ
- Աղ 0.5 թեյի գդալ
- Աղացած սև պղպեղ 1 թեյի գդալ
- Ձու 2 հատ
- Կաթ 100 մլ
Հավի համեղ ազդրեր. Պատրաստման եղանակը
- Հավի ազդրերը մաքրել ավելորդ մասերից, լվանալ, դնել խորը ամանի մեջ, լցնել կաթը: Ավելացնել աղացած համեմի սերմ, աղ, հավի համեմունք: Կափարիչով ծածկած եփել միջին կրակի վրա:
- Այնուհետև վերցնել հարմար աման, որի մեջ պետք է խառնել պաքսիմատը (չորահացը), ալյուրը, կարմիր պղպեղը(պապրիկան), աղը, սև պղպեղը, սոխը կամ սխտորի փոշին: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
- Առանձին ամանի մեջ խառնել 2 ձու՝ կաթի հետ, լավ հարել: Հերթով վերցնել ազդրերը, դրանք թաթախում նախ ձվի ու կաթի խառնուրդի մեջ, ապա չորահացի խառնուրդի մեջ, դնել տապակի մեջ և միջին կրակի վրա տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Հավի համեղ ազդրերը պատրաստ են: Անուշաբույր, փխրուն և կոպիտ: Ստացվում են աներևակայելի համեղ և ախորժելի: Կարող եք մատուցել ցանկացած սոուսով, որը նախընտրում եք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով ջեռեփուկ