Շոգեխաշած հավի բդիկներ. Նուրբ, բերանում հալչող ընթրիք: Շոգեխաշած ուտեստները միշտ քնքուշ և հյութալի են: Դրանք հաճույքով պատրաստում են տարբեր դիետաների, այդ թվում՝ առողջության և քաշ կորցնելու սիրահարները, քանի որ շոգեխաշած հավի մի կտորը պարունակում է 90 կկալ-ից մի փոքր ավելին: Երբեմն, առողջապահական նկատառումներից ելնելով, միայն շոգեխաշած սնունդ է առաջարկվում:
Շոգեխաշած կերակրատեսակներում մթերքի բոլոր օգտակար հատկությունները պահպանվում են և ավելորդ և վնասակար ոչինչ չի առաջանում, օրինակ՝ քաղցկեղածիններ, ինչպես տապակելիս կամ թխելիս: Բացի այդ, կրկնակի կաթսայում պատրաստելիս մենք կարող ենք պահպանել մթերքի բնական համը, այս դեպքում օգտագործվում են նվազագույն համեմունքներ:
Շոգեխաշած հավի բդիկներ. Բաղադրությունը 4 անձի համար
- Հավի բդիկներ 400 գ
- Սոյայի սոուս 25 մլ
- Ձիթապտղի յուղ 20 մլ
- Աղ 10 գ
- Աղացած պղպեղ 3 գ
- Կարրի 5 գ
- Սամիթ 5 գ
- Ջուր 600 մլ
- Դափնու տերև 2 հատ
- Պղպեղի հատիկներ 10 հատ
Շոգեխաշած հավի բդիկներ. Պատրաստման եղանակը
- Վերցնենք վառ համեմունքներ` կարրի և պապրիկա: Դրանք ոչ թե կծու, այլ գունավորող են և նախատեսված են մեր ուտեստն ավելի ախորժաբեր դարձնելու համար, քանի որ շոգեխաշելիս միսը ձեռք է բերում իր բնական անհրապույր գույնը `դեղնավուն-մոխրագույն:
- Հավի բդիկները լվանալ, ցամաքեցնել խոհանոցային անձեռոցիկով: Վրան ցանել կարրի փոշի, ավելացնել աղացած պապրիկա և սոյայի սոուս:
- Բդիկները համեմել աղով և ցողել ձիթապտղի յուղով: Խառնուրդը լավ շփել մսին, թողեք այն մի քիչ մարինացվի և համերն առնի: Բառացիորեն 10 րոպեն բավական կլինի:
- Ջուրը լցնել կրկնակի կաթսայի մեջ և մեջը գցել դափնու տերև և պղպեղի հատիկներ, եռացնել խառնուրդը:
- Այդ պահին մարինացված բդիկները դնել կաթսայի տարայի մեջ: Ավելացնել սամիթի մի քանի ճյուղեր: Դնել բդիկներով տարան եռացող ջրի վրա:
- Եփել գոլորշու վրա կես ժամ, միջին կրակի վրա եռացնելով:
Հավի բդիկները մատուցել տաք վիճակում: Կարող եք լրացնել հարմար կողմնակի ուտեստներով՝ խաշած փխրուն բրինձ, կարտոֆիլ, մակարոնեղեն: Ցանկացած կանաչի, փափուկ սոուս, նաև կարագը լավ է համակցվում շոգեխաշած հավի հետ:
Շոգեխաշած հավի բդիկները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: