Սմբուկով ուտեստ. Նախապես տապակած, ապա լոլիկի մեջ մարինացված, շատ կծու, բուրավետ և ախորժելի կերակուր: Սա պարզապես կատարյալ խորտիկ է:
Սմբուկով ուտեստ. Ահրաժեշտ բաղադրիչները
_Սմբուկ 5 — 6 հատ
_Քաղցր պղպեղ 4 հատ
_Լոլիկ 10 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Սխտոր 1 գլուխ
_Կծու պղպեղ 1 հատ
_Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
_Պղպեղ, աղ՝ ըստ ճաշակի
_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_Գինու քացախ 2 ճաշի գդալ
Սմբուկով ուտեստ. Պատրաստման եղանակը
_Սմբուկը կտրատել մոտ 5 մմ հաստությամբ շերտերով։
_Տապակել փոքր քանակությամբ բուսական յուղի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույնը և թողնել սառչի:
_Խառնել քաղցր պղպեղի կտորները, լոլիկն ու սոխը, սխտորն ու կծու պղպեղը և բլենդերով մանրացնել, մինչև խյուս ստացվի:
_Թավայի մեջ լցնել մի քիչ բուսական յուղ և լցնել խյուսը, խառնել և եփել մարմանդ կրակի վրա, մոտ 15 րոպե։
_Այժմ ավելացնել տոմատի մածուկը, աղը՝ ըստ ճաշակի, պղպեղը, շաքարավազը և քացախ, խառնել և եփել մոտ 15 րոպե։
_Սմբուկն ու ստացված սոուսը շերտերով լցնել տարայի մեջ։
_Թողնել ամբողջովին սառչի, ծածկել կափարիչով և դնել սառնարանը 12 ժամ։
Սա պարզապես հրաշալի նախուտեստ է, որը դուք անպայման կվայելեք և այն հաճախ կպատրաստեք։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Իմամ բայալդի. Ամենահամեղ տարբերակ