Շատ համեղ վարունգի մարինադ. Հեշտ ու պարզ տարբերակ, որ երբևէ փորձել եք

Շատ համեղ վարունգի մարինադ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Շատ համեղ վարունգի մարինադ. Առավել համեղ թթու վարունգ, որը ձեր սեղանից անպակաս կլինի: Ստացվում է շատ խրթխրթան, չափավոր աղի, չափավոր կծու վարունգ:

Յուրաքանչյուր տանտիրուհի իր մառանում, կամ պահոցում միշտ պետք է ձեռքի տակ ունենա թթու վարունգ, քանի որ այն հարմար է, թե որպես առանձին նախուտեստ, թե անփոխարինելի է տարբեր աղցաններ ու նախուտեստներ պատրաստելիս:

Մարինացված վարունգների լավագույն բաղադրատոմսը, որը դուք երբևէ փորձել եք, դրանց համը չի կարելի համեմատել որևէ բանի հետ:

Շատ համեղ վարունգի մարինադ

Շատ համեղ վարունգի մարինադ. Մեզ պետք կլինի

_ Վարունգ 800 գ

_ Սև հաղարջի տերև 2 հատ

_ Բալի տերև 2-3 հատ

_ Սխտոր 2 մեխակ

_ Սամիթ 1-2 հովանոց

_ Ծովաբողկի տերև 1 հատ

_ Թարխուն 1 ճյուղ

_ Կծու պղպեղ 2 կտոր

Մարինադի համար (1 լիտր ջրի համար)

_ Աղ 2 ճաշի գդալ

_ Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_ Անուշաբույր սև պղպեղ 4-5 հատ

_ Սև պղպեղի ոլոռ 4-5 հատ

_ Մեխակ 1-2 հատ

_ Մանանեխի սերմեր 1 թեյի գդալ

_ Դափնու տերև 2-3 հատ

_ Քացախ 9% 100 մլ-ը՝ 3 լիտրին չափով:

Շատ համեղ վարունգի մարինադ

Շատ համեղ վարունգի մարինադ. Ինչպես պատրաստել

_ Ուշադիր լվանալ վարունգները, այնուհետև կտրել ծայրերը, վրան լցնել սառը ջուր: Այսպեսով թողեք դրանք 1-2 ժամ:

_ Բանկաները լվանալ սոդայով կամ մանրէազերծել: Կափարիչները դնել եռացող ջրի մեջ և ստերիլիզացնում:

_ Բանկայի ներքևի մասում դնել հաղարջի տերևներ, այնուհետև բալի տերևներ, սխտորի մի քանի պճեղ, սամիթի հովանոցը, ծովաբողկի տերևը, թարխունի մի ճյուղ:

_ Դրանից հետո, խիտ, բայց առանց շատ սեղմելու շարել վարունգները բանկայի մեջ: Բանկաները լցնելու գործընթացում վարունգների հետ միասին ավելացնել սև հաղարջի մեկ տերև, սխտորի մի քանի պճեղ և մի կտոր կծու պղպեղ:

_ Հենց որ բանկաները լցվեն, վերևում դրեք սամիթի հովանոցը և ծովաբողկի տերևը: Եռացրած ջուր լցնել, ծածկել կափարիչով և թողնել 15 րոպե տաքանա:

_ Թափել ջուրը, նորը լցնել բանկաների մեջ և թող 15 րոպե մնա: Մինչ այդ պատրաստել մարինադ. յուրաքանչյուր լիտր ջրի համար ավելացնել 2 ճաշի գդալ աղ և մի ճաշի գդալ շաքար, համեմունք, սև պղպեղ, մեխակ, դափնու տերև և մանանեխի սերմեր:

_ Թող այն եռա և եփեք 3 րոպե: Մնում է բանկաները լցնել եռացրած մարինադով, այնուհետև ավելալցնել քացախը` 3 լիտրին 100 մլ չափով: Թող առանց կափարիչի մնա 1 րոպե, ապա փակել կափարիչներով:

_ Փակված բանկաները շրջել և թողնել, որ ամբողջովին սառչի: Ոչ մի դեպքում պետք չէ որևէ բանով ծածկել վերևից: Բանկաները սառչելուց հետո կրկին շրջել ուղիղ վիճակի: 1,5-2 ամիս անց վարունգները պատրաստ կլինեն:

Շատ համեղ վարունգի մարինադ

Շատ համեղ վարունգի մարինադը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք