Շատ համեղ վարունգի մարինադ. Առավել համեղ թթու վարունգ, որը ձեր սեղանից անպակաս կլինի: Ստացվում է շատ խրթխրթան, չափավոր աղի, չափավոր կծու վարունգ:
Յուրաքանչյուր տանտիրուհի իր մառանում, կամ պահոցում միշտ պետք է ձեռքի տակ ունենա թթու վարունգ, քանի որ այն հարմար է, թե որպես առանձին նախուտեստ, թե անփոխարինելի է տարբեր աղցաններ ու նախուտեստներ պատրաստելիս:
Մարինացված վարունգների լավագույն բաղադրատոմսը, որը դուք երբևէ փորձել եք, դրանց համը չի կարելի համեմատել որևէ բանի հետ:
Շատ համեղ վարունգի մարինադ. Մեզ պետք կլինի
_ Վարունգ 800 գ
_ Սև հաղարջի տերև 2 հատ
_ Բալի տերև 2-3 հատ
_ Սխտոր 2 մեխակ
_ Սամիթ 1-2 հովանոց
_ Ծովաբողկի տերև 1 հատ
_ Թարխուն 1 ճյուղ
_ Կծու պղպեղ 2 կտոր
Մարինադի համար (1 լիտր ջրի համար)
_ Աղ 2 ճաշի գդալ
_ Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_ Անուշաբույր սև պղպեղ 4-5 հատ
_ Սև պղպեղի ոլոռ 4-5 հատ
_ Մեխակ 1-2 հատ
_ Մանանեխի սերմեր 1 թեյի գդալ
_ Դափնու տերև 2-3 հատ
_ Քացախ 9% 100 մլ-ը՝ 3 լիտրին չափով:
Շատ համեղ վարունգի մարինադ. Ինչպես պատրաստել
_ Ուշադիր լվանալ վարունգները, այնուհետև կտրել ծայրերը, վրան լցնել սառը ջուր: Այսպեսով թողեք դրանք 1-2 ժամ:
_ Բանկաները լվանալ սոդայով կամ մանրէազերծել: Կափարիչները դնել եռացող ջրի մեջ և ստերիլիզացնում:
_ Բանկայի ներքևի մասում դնել հաղարջի տերևներ, այնուհետև բալի տերևներ, սխտորի մի քանի պճեղ, սամիթի հովանոցը, ծովաբողկի տերևը, թարխունի մի ճյուղ:
_ Դրանից հետո, խիտ, բայց առանց շատ սեղմելու շարել վարունգները բանկայի մեջ: Բանկաները լցնելու գործընթացում վարունգների հետ միասին ավելացնել սև հաղարջի մեկ տերև, սխտորի մի քանի պճեղ և մի կտոր կծու պղպեղ:
_ Հենց որ բանկաները լցվեն, վերևում դրեք սամիթի հովանոցը և ծովաբողկի տերևը: Եռացրած ջուր լցնել, ծածկել կափարիչով և թողնել 15 րոպե տաքանա:
_ Թափել ջուրը, նորը լցնել բանկաների մեջ և թող 15 րոպե մնա: Մինչ այդ պատրաստել մարինադ. յուրաքանչյուր լիտր ջրի համար ավելացնել 2 ճաշի գդալ աղ և մի ճաշի գդալ շաքար, համեմունք, սև պղպեղ, մեխակ, դափնու տերև և մանանեխի սերմեր:
_ Թող այն եռա և եփեք 3 րոպե: Մնում է բանկաները լցնել եռացրած մարինադով, այնուհետև ավելալցնել քացախը` 3 լիտրին 100 մլ չափով: Թող առանց կափարիչի մնա 1 րոպե, ապա փակել կափարիչներով:
_ Փակված բանկաները շրջել և թողնել, որ ամբողջովին սառչի: Ոչ մի դեպքում պետք չէ որևէ բանով ծածկել վերևից: Բանկաները սառչելուց հետո կրկին շրջել ուղիղ վիճակի: 1,5-2 ամիս անց վարունգները պատրաստ կլինեն:
Շատ համեղ վարունգի մարինադը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: