Բարակ տնական լավաշ թավայի մեջ. Տնական հաց թխելու լավագույն բաղադրատոմսով շատ հեշտ ու պարզ է

տնական լավաշ ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Բարակ տնական լավաշ թավայի մեջ. Համեղ տնական հացի համար մեզ պետք են միայն ամենապարզ մթերքներն ու դիետիկ, համեղ հացով ընտանիքի անդամներին կերակրելու ցանկություն:

Լավաշն այժմ հացի ամենահայտնի տեսակներից է։ Մասնավորապես, դա պայմանավորված է նրանով, որ լավաշից պատրաստվում են տարբեր համեղ ուտեստներ ու նույնիսկ աղանդերներ

Շատ ենթադրություններ կան այն մասին, թե ինչպես է առաջին անգամ հայտնվել լավաշը։ Բայց մենք հաստատ գիտենք, որ առանց լավաշը բուրում է հայերեն:

Այժմ անցնենք հացի պատրաստմանը, կպատմենք, թե ինչպես կարելի է այն թխել, եթե թոնիր չկա:

տնական լավաշ

Բարակ տնական լավաշ. Բաղադրիչները

_ ալյուր — 350 գ

_ բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ

_ եռման ջուր — 200 մլ

_ աղ — 1 թեյի գդալ

տնական լավաշ

Բարակ տնական լավաշ. Պատրաստման եղանակը

_ Ալյուրին ավելացնել բուսական յուղ և աղ, ապա լցնել եռման ջուր։ Խմորը հունցել նախ գդալով, ապա ձեռքով։

_ Խմորի գունդը մի քանի րոպե հունցել, ապա փաթաթել տոպրակի մեջ և թողնել 20 րոպե տաք տեղում հանգստանա։

_ Այնուհետև խմորը հունցել կես րոպե, ձևավորել փոքրիկ գլան։

_ Խմորից գլանը պետք է բաժանել 12 մասի։

_ Յուրաքանչյուր մասը փոքրիկ գնդիկներ կազմել։

_ Յուրաքանչյուր բուլկի գրտնակել թավայի տրամագծի չափով համաչափ բարակ շերտով։

_ Մաքուր տապակի մեջ, առանց յուղի, միջին ջերմության վրա տապակել լավաշիկնները։

_ Տապակել մի կողմից 40 վայրկյան, մյուս կողմից 30 վայրկյան։

 

տնական լավաշ

Այսպիսով, դուք կարող եք պատրաստել շատ համեղ տնական լավաշ:

Այս հացը շատ ավելի առողջարար կլինի, քան այն, ինչ մենք գնում ենք խանութներից։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խնդրում ենք Գնահատեք