Բարակ տնական լավաշ թավայի մեջ. Համեղ տնական հացի համար մեզ պետք են միայն ամենապարզ մթերքներն ու դիետիկ, համեղ հացով ընտանիքի անդամներին կերակրելու ցանկություն:
Լավաշն այժմ հացի ամենահայտնի տեսակներից է։ Մասնավորապես, դա պայմանավորված է նրանով, որ լավաշից պատրաստվում են տարբեր համեղ ուտեստներ ու նույնիսկ աղանդերներ
Շատ ենթադրություններ կան այն մասին, թե ինչպես է առաջին անգամ հայտնվել լավաշը։ Բայց մենք հաստատ գիտենք, որ առանց լավաշը բուրում է հայերեն:
Այժմ անցնենք հացի պատրաստմանը, կպատմենք, թե ինչպես կարելի է այն թխել, եթե թոնիր չկա:
Բարակ տնական լավաշ. Բաղադրիչները
_ ալյուր — 350 գ
_ բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ
_ եռման ջուր — 200 մլ
_ աղ — 1 թեյի գդալ
Բարակ տնական լավաշ. Պատրաստման եղանակը
_ Ալյուրին ավելացնել բուսական յուղ և աղ, ապա լցնել եռման ջուր։ Խմորը հունցել նախ գդալով, ապա ձեռքով։
_ Խմորի գունդը մի քանի րոպե հունցել, ապա փաթաթել տոպրակի մեջ և թողնել 20 րոպե տաք տեղում հանգստանա։
_ Այնուհետև խմորը հունցել կես րոպե, ձևավորել փոքրիկ գլան։
_ Խմորից գլանը պետք է բաժանել 12 մասի։
_ Յուրաքանչյուր մասը փոքրիկ գնդիկներ կազմել։
_ Յուրաքանչյուր բուլկի գրտնակել թավայի տրամագծի չափով համաչափ բարակ շերտով։
_ Մաքուր տապակի մեջ, առանց յուղի, միջին ջերմության վրա տապակել լավաշիկնները։
_ Տապակել մի կողմից 40 վայրկյան, մյուս կողմից 30 վայրկյան։
Այսպիսով, դուք կարող եք պատրաստել շատ համեղ տնական լավաշ:
Այս հացը շատ ավելի առողջարար կլինի, քան այն, ինչ մենք գնում ենք խանութներից։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ