Երբ փորձեք իրական Համեղ տնական լավաշ, այլևս չեք ցանկանա գնել խանութից: Բանն այն է, որ տնական լավաշը շատ համով է, քնքուշ և հենց ձեր ձեռքերի համով։ Լավաշը մի քանի օր թարմ է մնում:
Տանը լավաշ թխելը բավական հեշտ է, պարզապես անհրաժեշտ է հետևել պատրաստման քայլերին։
Համեղ տնական լավաշ. Բաղադրությունը
_ ալյուր — 350 գ
_ աղ — 0,5 թեյի գդալ
_ եռացող ջուր — 200 մլ
_ բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ
Համեղ տնական լավաշ. Պատրաստման եղանակը
_ Ալյուրը մաղում ենք առանձին ամանի մեջ, որտեղ ավելացնում ենք աղն ու արևածաղկի յուղը։ Խառնել մթերքները և եռացրած ջուրը լցնում ամանի մեջ։
_ Բաղադրիչները գդալով խառնել, մինչև մի քիչ ջուրը սառչի։ Այնուհետև կարող եք ձեռքերով խմոր հունցել։
_ Խմորից բուլկի ենք կազմել, դնել խորը ամանի մեջ և ծածկել թաղանթով։ 20 րոպեով թողնել տաք տեղում։
_ Այնուհետև պետք է խմորը բաժանել 9 հավասար մասերի, դրանցից կլոր գնդիկներ ձևավորել։
_ Յուրաքանչյուր գնդիկը գրտնակել շատ բարակ շերտով՝ 1 մմ, առավելագույնը՝ 2։
_ Տապակը տաքացնել միջին կրակի վրա, վրան դնել խմորի շերտ։
_ Տապակել մոտ 30-40 վայրկյան, մինչև հայտնվեն բնորոշ փուչիկներ։ Այնուհետև կարող եք լավաշը շրջել և տապակել 20-30 վայրկյան։
_ Այսպես մի քանի անգամ տապակել լավաշը յուրաքանչյուր կողմից, մինչև պատրաստ լինի: Նույնը կրկնել բոլոր գնդիկների հետ:
Կարող եք լավաշիկների երեսը յուղել, որպեսզի դրանք պահպանեն իրենց բույրն ու նուրբ համը։
Տեսանյութ
Ֆիտնես հաց