Համեղ տնական լավաշ. Դուք կարող եք ուտել լավ լավաշ ամեն օր և լցնել այն ցանկացած միջուկով

տնական լավաշ ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Երբ փորձեք իրական Համեղ տնական լավաշ, այլևս չեք ցանկանա գնել խանութից: Բանն այն է, որ տնական լավաշը շատ համով է, քնքուշ և հենց ձեր ձեռքերի համով։ Լավաշը մի քանի օր թարմ է մնում:

Տանը լավաշ թխելը բավական հեշտ է, պարզապես անհրաժեշտ է հետևել պատրաստման քայլերին։

տնական լավաշ

Համեղ տնական լավաշ. Բաղադրությունը

_ ալյուր — 350 գ

_ աղ — 0,5 թեյի գդալ

_ եռացող ջուր — 200 մլ

_ բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ

Սառույց խմորով կարկանդակներ

Համեղ տնական լավաշ. Պատրաստման եղանակը

_ Ալյուրը մաղում ենք առանձին ամանի մեջ, որտեղ ավելացնում ենք աղն ու արևածաղկի յուղը։ Խառնել մթերքները և եռացրած ջուրը լցնում ամանի մեջ։

_ Բաղադրիչները գդալով խառնել, մինչև մի քիչ ջուրը սառչի։ Այնուհետև կարող եք ձեռքերով խմոր հունցել։

_ Խմորից բուլկի ենք կազմել, դնել խորը ամանի մեջ և ծածկել թաղանթով։ 20 րոպեով թողնել տաք տեղում։

_ Այնուհետև պետք է խմորը բաժանել 9 հավասար մասերի, դրանցից կլոր գնդիկներ ձևավորել։

_ Յուրաքանչյուր գնդիկը գրտնակել շատ բարակ շերտով՝ 1 մմ, առավելագույնը՝ 2։

_ Տապակը տաքացնել միջին կրակի վրա, վրան դնել խմորի շերտ։

_ Տապակել մոտ 30-40 վայրկյան, մինչև հայտնվեն բնորոշ փուչիկներ։ Այնուհետև կարող եք լավաշը շրջել և տապակել 20-30 վայրկյան։

_ Այսպես մի քանի անգամ տապակել լավաշը յուրաքանչյուր կողմից, մինչև պատրաստ լինի: Նույնը կրկնել բոլոր գնդիկների հետ:

տնական լավաշ

Կարող եք լավաշիկների երեսը յուղել, որպեսզի դրանք պահպանեն իրենց բույրն ու նուրբ համը։

Տեսանյութ

Ֆիտնես հաց

Խնդրում ենք Գնահատեք