Տնական մինի պիցցաներ. Եթերային, քնքուշ, փափուկ խմորով հագեցնող նախուտեստ
Այս համեղ ու հեշտ պատրաստվող խմորով դուք կարող եք անմիջապես, կերակուր պատրաստել տան անդամների կամ անսպասելի եկած հյուրերի համար: Բաղադրատոմսի հարմարությունն այն է, որ դուք կարող եք պատրաստել բացարձակապես ցանկացած լրացում ձեր ճաշակին համաձայն:
Содержание
Տնական մինի պիցցաներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմոր (6 մինի պիցցա)
- Գոլ կաթ — 150 գ
- Ալյուր — 220-240 գ (որքան խմորը կտանի)
- Շաքար — 1 թեյի գդալ
- Աղ — 1/3 թեյի գդալ
- Բուսական յուղ — 20 գ
- Չոր խմորիչ — 3 գ (1 թեյի գդալ, եթե օգտագործում եք կենդանի խմորիչ, ապա 9 գ)
Պիցցայի լցոն
- Եփած երշիկ — 180 գ
- Կետչուպ — 6 ճաշի գդալ
- Մայոնեզ` ըստ ճաշակի
- Սոխ — 0,5 հատ
- Պանիր — 100-120 գ
Տնական մինի պիցցաներ. Պատրաստման եղանակը
- Տաք կաթին ավելացնել շաքար, ալյուր և խմորիչ: Խառնել և թողնել տաք տեղում 5-10 րոպե, որպեսզի խմորիչն ակտիվանա: Եթե խմորը սկսում է աճել և փրփրել, ապա խմորիչը լավն է, և դուք կարող եք շարունակել:
- Խմորի մեջ ավելացնել բուսական յուղ, աղ, մասերով ավելացնել ալյուր, հունցել փափուկ և առաձգական խմոր: Մի ավելացրեք չափից շատ ալյուր:
- Կլորացնել խմորը, դնել ամանի մեջ, ծածկել սննդի թաղանթով և դրեք տաք տեղում 40-60 րոպե: Այս ընթացքում խմորը պետք է լավ ուռչի և ծավալը 2 անգամ ավելանա:
- Խմորը բաժանել 6 մասի, յուրաքանչյուր մասը կլորացնել գնդակի նման: Ծածկել սննդի թաղանթով կամ սրբիչով, որպեսզի խմորը չչորանա:
- Այժմ վերցնել գնդիկները, գրտնակել, և դրանից ստանալ շուրջ 10-12 սմ տրամագծով կլոր բլիթ:
- Բլիթները դնել ջեռոցի տապակի վրա, ծածկել սրբիչով և թող տաք տեղում մնա 15 րոպե:
- Կտրել սոխը փոքր խորանարդիկներով մեջ, երշիկը՝ մեծ խորանարդիկներով, քերել պանիրը:
- Պիցցայի խմորներին քսել կետչուպ, շարել միջուկը, ցանկության դեպքում ավելացնել մայոնեզ: Վերևում ցանել պանիր:
- Թխել 20-22 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Տնական մինի պիցցաները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տնական պիցցա առանց խմոր թխելու