Տնական մինի պիցցաներ. Եթերային, քնքուշ, փափուկ խմորով հագեցնող նախուտեստ

Տնական մինի պիցցաներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տնական մինի պիցցաներ. Եթերային, քնքուշ, փափուկ խմորով հագեցնող նախուտեստ

Այս համեղ ու հեշտ պատրաստվող խմորով դուք կարող եք անմիջապես, կերակուր պատրաստել տան անդամների կամ անսպասելի եկած հյուրերի համար: Բաղադրատոմսի հարմարությունն այն է, որ դուք կարող եք պատրաստել բացարձակապես ցանկացած լրացում ձեր ճաշակին համաձայն:

Տնական մինի պիցցաներ

Տնական մինի պիցցաներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Խմոր (6 մինի պիցցա)

  • Գոլ կաթ — 150 գ
  • Ալյուր — 220-240 գ (որքան խմորը կտանի)
  • Շաքար — 1 թեյի գդալ
  • Աղ — 1/3 թեյի գդալ
  • Բուսական յուղ — 20 գ
  • Չոր խմորիչ — 3 գ (1 թեյի գդալ, եթե օգտագործում եք կենդանի խմորիչ, ապա 9 գ)

Պիցցայի լցոն

  • Եփած երշիկ — 180 գ
  • Կետչուպ — 6 ճաշի գդալ
  • Մայոնեզ` ըստ ճաշակի
  • Սոխ — 0,5 հատ
  • Պանիր — 100-120 գ

Տնական մինի պիցցաներ

Տնական մինի պիցցաներ

Տնական մինի պիցցաներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Տաք կաթին ավելացնել շաքար, ալյուր և խմորիչ: Խառնել և թողնել տաք տեղում 5-10 րոպե, որպեսզի խմորիչն ակտիվանա: Եթե ​​խմորը սկսում է աճել և փրփրել, ապա խմորիչը լավն է, և դուք կարող եք շարունակել:
  2. Խմորի մեջ ավելացնել բուսական յուղ, աղ, մասերով ավելացնել ալյուր, հունցել փափուկ և առաձգական խմոր: Մի ավելացրեք չափից շատ ալյուր:
  3. Կլորացնել խմորը, դնել ամանի մեջ, ծածկել սննդի թաղանթով և դրեք տաք տեղում 40-60 րոպե: Այս ընթացքում խմորը պետք է լավ ուռչի և ծավալը 2 անգամ ավելանա:
  4. Խմորը բաժանել 6 մասի, յուրաքանչյուր մասը կլորացնել գնդակի նման: Ծածկել սննդի թաղանթով կամ սրբիչով, որպեսզի խմորը չչորանա:
  5. Այժմ վերցնել գնդիկները, գրտնակել, և դրանից ստանալ շուրջ 10-12 սմ տրամագծով կլոր բլիթ:
  6. Բլիթները դնել ջեռոցի տապակի վրա, ծածկել սրբիչով և թող տաք տեղում մնա 15 րոպե:
  7. Կտրել սոխը փոքր խորանարդիկներով մեջ, երշիկը՝ մեծ խորանարդիկներով, քերել պանիրը:
  8. Պիցցայի խմորներին քսել կետչուպ, շարել միջուկը, ցանկության դեպքում ավելացնել մայոնեզ: Վերևում ցանել պանիր:
  9. Թխել 20-22 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Տնական մինի պիցցաներ

Տնական մինի պիցցաները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տնական պիցցա առանց խմոր թխելու

Խնդրում ենք Գնահատեք