Դդումով խավիար. Պատրաստեք համեղ ու պայծառ նախուտեստ

Դդումով խավիար Պահածոներ

Ձմռան համար պատրատեք Դդումով խավիար, վառ բուսական քսուք:

Աշնանային բանջարեղենի այս բերքից կարելի է սեպտեմբերի վերջին պատրաստել համեղ և առողջարար խորտիկ:

Ցանկացած հարմար առիթով այն մատուցում եմ, նաև ուղղակի փափուկ հացով։

Հավանաբար, դուք դեռ չեք պատրաստել ձմռան համար ավելի մատչելի պահածո, քան այս դդմով խավիարը։ Ձեզ ոչ մի թանկարժեք բաղադրիչ պետք չի լինի, միայն ամենաէժան սեզոնային բանջարեղենը: Բացի այդ, բաղադրատոմսն աներևակայելի հեշտ է:

Ինձ դուր է գալիս այս բուսական քսուքի բաղադրատոմսը, քանի որ դրա համար չի օգտագործվում ոչ մի գրամ քացախ: Մի երկու պճեղ սխտորն ու մեկ գդալ կծու սոուսը նախուտեստին թեթև համեղություն են հաղորդում։ Բայց, եթե դա ձեզ դուր չի գալիս, կարող եք բացառել սոուսը։

Դդումով խավիար
Դդումով խավիար. Բաղադրիչներ

_Դդում 1 կգ

_Կարմիր սոխ 1 հատ

_Գազար 70 գ

_Սխտոր 2 պճեղ

_Լոլիկ 2 հատ

_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_Աղ 1 ճաշի գդալ

_Կծու սոուս 1 ճաշի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ 50 մլ

Դդումով խավիար
Դդումով խավիար. Պատրաստման եղանակը

_Սոխը շերտերով կտրատել և տապակել արևածաղկի ձեթի մեջ։

_Գազարն ու սխտորը կտրատել խորանարդիկներով և ավելացնել սոխին։

_Խառնել և շարունակել եփել:

_Դդմի սերմերը հանել և կեղևել:

_Բանջարեղենը կտրատել խորանարդի մեջ և լցնել մնացած բանջարեղենի վրա։

_Բաղադրիչները եփել թույլ կրակի վրա, երբեմն խառնելով, 40 րոպե ծածկված։

_Լոլիկի կեղևը մաքրել, պտղամիսը մանր կտրատել և ավելացնել աղ, շաքարավազ և կծու սոուս մնացած սոխեռածին։

_Խառնել բաղադրիչները և եփել, մինչև բանջարեղենը փափկի։

_Պատրաստի բանջարեղենը մանրացնել բլենդերով։

_Խավիարը լցնել բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով և թողնել ամբողջովին սառչի։

Դդումով խավիար
Բուսական այս խավիարը կարելի է մատուցել ինչպես պասի ժամանակ, այնպես էլ նրանց, ովքեր բուսակեր են։ Դդմի, գազարի և լոլիկի նախուտեստը հիանալի համադրվում է ցանկացած ուտեստի հետ։ Բացի այդ, այն կարելի է մատուցել որպես սոուս:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ինչպես եփել դդումով ապուր

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք