Հայկական մատնաքաշ. Սեփական ձեռքերով պատրաստեք համեղ հաց որն անփոխարինելի է յուրաքանչյուրիս համար

Հայկական մատնաքաշ ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Հայկական մատնաքաշն այն հացն է, որը բոլորին հոգեհարազատ է: Այն ունիվերսալ է, կարելի է մատուցել ցանկացած ուտեստի հետ: Նուրբ հացը հիանալի է բուտերբրոդներ և նույնիսկ կարկանդակներ պատրաստելու համար: Փափուկ մատնաքաշը կարելի է մատուցել քաբաբի, բորշչի, արգանակի, աղցանների հետ: Մեր սիրելի հացի յուրահատկությունն այն է, որ հենց իրենով համեղ է և հագեցնող:

Բաղադրատոմսում մթերքների քանակը նախատեսված է երկու մեծ հացի համար: Բաղադրատոմսի պարզության շնորհիվ ամեն օր կարող եք թխել թարմ հաց՝ փխրուն կեղևով և եթերային միջուկով:

Հայկական մատնաքաշ
Հայկական մատնաքաշ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ջուր — 350 մլ

_ալյուր — 500 գ

_շաքար — 1 ճաշի գդալ

_բուսական յուղ — 2-3 ճաշի գդալ

_աղ — 1 թեյի գդալ

_խտացված խմորիչ — 1.5 թեյի գդալ

Հայկական մատնաքաշ

Հայկական մատնաքաշ. Պատրաստման եղանակը

_Խմորիչը լցնել տաք ջրով ամանի մեջ: Ավելացնել շաքարավազ և աղ, խառնել:

_3-4 ճաշի գդալ ցորենի ալյուր լցնել ամանի մեջ, խառնիչով հարել և թողնել անձեռոցիկով ծածկված՝ 12-17 րոպե:

_Խմորը պետք է ուռչի: Ցորենի ալյուրի մնացած մասը ավելացնել և խմորը հունցել: Դնել խմորը բուսայուղով յուղված ամանի մեջ, ծածկել խոհանոցային անձեռոցիկով և թողնել 30 րոպե հասունանա:

_Ձեռքերը յուղել բուսական յուղով, խմորը լավ հունցել, թողնել ևս 20 րոպե:

_Այժմ խմորը դնել ալյուր ցանած տապակի վրա, ձվաձև բացել:

_Բուսական յուղով ձեռքերը քսել, ձեռքով հացին տալ օվալաձև եզրագիծ: Խմորը թողնել սննդային թաղանթի տակ 30 րոպե:

_Ցանկության դեպքում ձեռքերով (երկայնակի և հորիզոնական) ակոսներ անել:

_Մատնաքաշը դնել թխվելու 20-25 րոպե 200 C տաքացրած ջեռոցում:

Հայկական մատնաքաշ

Հայկական մատնաքաշը պատրաստ է: Հացը դնել մետաղալարով ցանցի վրա, ծածկել անձեռոցիկով և թող հանգստանա:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տնական ֆիթնես հաց

Խնդրում ենք Գնահատեք