Հայկական մատնաքաշն այն հացն է, որը բոլորին հոգեհարազատ է: Այն ունիվերսալ է, կարելի է մատուցել ցանկացած ուտեստի հետ: Նուրբ հացը հիանալի է բուտերբրոդներ և նույնիսկ կարկանդակներ պատրաստելու համար: Փափուկ մատնաքաշը կարելի է մատուցել քաբաբի, բորշչի, արգանակի, աղցանների հետ: Մեր սիրելի հացի յուրահատկությունն այն է, որ հենց իրենով համեղ է և հագեցնող:
Բաղադրատոմսում մթերքների քանակը նախատեսված է երկու մեծ հացի համար: Բաղադրատոմսի պարզության շնորհիվ ամեն օր կարող եք թխել թարմ հաց՝ փխրուն կեղևով և եթերային միջուկով:
Հայկական մատնաքաշ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ջուր — 350 մլ
_ալյուր — 500 գ
_շաքար — 1 ճաշի գդալ
_բուսական յուղ — 2-3 ճաշի գդալ
_աղ — 1 թեյի գդալ
_խտացված խմորիչ — 1.5 թեյի գդալ
Հայկական մատնաքաշ. Պատրաստման եղանակը
_Խմորիչը լցնել տաք ջրով ամանի մեջ: Ավելացնել շաքարավազ և աղ, խառնել:
_3-4 ճաշի գդալ ցորենի ալյուր լցնել ամանի մեջ, խառնիչով հարել և թողնել անձեռոցիկով ծածկված՝ 12-17 րոպե:
_Խմորը պետք է ուռչի: Ցորենի ալյուրի մնացած մասը ավելացնել և խմորը հունցել: Դնել խմորը բուսայուղով յուղված ամանի մեջ, ծածկել խոհանոցային անձեռոցիկով և թողնել 30 րոպե հասունանա:
_Ձեռքերը յուղել բուսական յուղով, խմորը լավ հունցել, թողնել ևս 20 րոպե:
_Այժմ խմորը դնել ալյուր ցանած տապակի վրա, ձվաձև բացել:
_Բուսական յուղով ձեռքերը քսել, ձեռքով հացին տալ օվալաձև եզրագիծ: Խմորը թողնել սննդային թաղանթի տակ 30 րոպե:
_Ցանկության դեպքում ձեռքերով (երկայնակի և հորիզոնական) ակոսներ անել:
_Մատնաքաշը դնել թխվելու 20-25 րոպե 200 C տաքացրած ջեռոցում:
Հայկական մատնաքաշը պատրաստ է: Հացը դնել մետաղալարով ցանցի վրա, ծածկել անձեռոցիկով և թող հանգստանա:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տնական ֆիթնես հաց