Մենք ուզում ենք ձեզ պատմել ամառային համերով, գունեղ Կիևյան աղցան, որը հարմար է անգամ խնջույքի սեղանին մատուցելու համար:
Բոլոր խոհարարության պատմության մեջ աղցանները կարելի է անվանել շատ հնագույն ուտեստ: Դրանք սկսել են պատրաստել Հին Եգիպտոսում և Հունաստանում: Այնուամենայնիվ, դատելով հին մարդկանց գրառումներից, անցյալի աղցանները պատրաստվում էին նվազագույն քանակությամբ բաղադրիչներով: Ըստ ամենայնի, հույներն ու եգիպտացիները իրենց մարզավիճակը պահպանել են հենց կանաչեղենով աղցանների շնորհիվ։
Նման դիետիկ ուտեստը սկսեց զարգանալ միայն միջնադարից հետո։ Այժմ տեխնոլոգիաների զարգացման շնորհիվ կարելի է պատրաստել հսկայական քանակությամբ տարբեր տեսակի աղցաններ։
Կիևյան աղցան. Բաղադրիչները
_ապխտած կրծքամիս — 200 գ
_պանիր — 150 գ
_վարունգ — 1 հատ
_կանաչ սոխ — մի փունջ
_քաղցր պղպեղ — կտոր
_եգիպտացորեն — 100 գ
_խաշած ձու — 3 հատ
Կիևյան աղցան. Պատրաստում
_Անհրաժեշտ է կլպած վարունգը և միջուկը հեռացրած քաղցր պղպեղը մանր բարակ ձողիկներով կտրատել։ Նույն կերպ կտրատել ապխտած հավի կրծքամիսը։
_Պինդ խաշած մաքրած ձվերը մանր կտրատել, աղցանի ամանի մեջ խառնել վարունգի, հավի մսի և պղպեղի հետ։
_Պահածոյացված եգիպտացորենը լցնել բաղադրիչների վրա։
_Պանիրը մանրացնել քերիչի խոշոր ատամների վրա, մանր կտրատել կանաչ սոխը և ավելացնել աղցանին։
_Աղցանին կարող եք ավելացնել մայոնեզ կամ թթվասեր։
Ապխտած կրծքամսի փոխարեն կարելի է խոզապուխտ վերցնել, այն լավ կհամապատասխանի նաև աղցանի մնացած մթերքներին։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շքեղ Աղցան Ցեզար