Կիևյան աղցան. Ընդամենը 10 րոպեում պատրաստվող բայց Օլիվիեից ավելի համեղ տոնական նախուտեստ

Կիևյան աղցան ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մենք ուզում ենք ձեզ պատմել ամառային համերով, գունեղ Կիևյան աղցան, որը հարմար է անգամ խնջույքի սեղանին մատուցելու համար:

Բոլոր խոհարարության պատմության մեջ աղցանները կարելի է անվանել շատ հնագույն ուտեստ: Դրանք սկսել են պատրաստել Հին Եգիպտոսում և Հունաստանում: Այնուամենայնիվ, դատելով հին մարդկանց գրառումներից, անցյալի աղցանները պատրաստվում էին նվազագույն քանակությամբ բաղադրիչներով: Ըստ ամենայնի, հույներն ու եգիպտացիները իրենց մարզավիճակը պահպանել են հենց կանաչեղենով աղցանների շնորհիվ։

Նման դիետիկ ուտեստը սկսեց զարգանալ միայն միջնադարից հետո։ Այժմ տեխնոլոգիաների զարգացման շնորհիվ կարելի է պատրաստել հսկայական քանակությամբ տարբեր տեսակի աղցաններ։

Կիևյան աղցան

Կիևյան աղցան. Բաղադրիչները

_ապխտած կրծքամիս — 200 գ

_պանիր — 150 գ

_վարունգ — 1 հատ

_կանաչ սոխ — մի փունջ

_քաղցր պղպեղ — կտոր

_եգիպտացորեն — 100 գ

_խաշած ձու — 3 հատ

Կիևյան աղցան

Կիևյան աղցան. Պատրաստում

_Անհրաժեշտ է կլպած վարունգը և միջուկը հեռացրած քաղցր պղպեղը մանր բարակ ձողիկներով կտրատել։ Նույն կերպ կտրատել ապխտած հավի կրծքամիսը։

_Պինդ խաշած մաքրած ձվերը մանր կտրատել, աղցանի ամանի մեջ խառնել վարունգի, հավի մսի և պղպեղի հետ։

_Պահածոյացված եգիպտացորենը լցնել բաղադրիչների վրա։

_Պանիրը մանրացնել քերիչի խոշոր ատամների վրա, մանր կտրատել կանաչ սոխը և ավելացնել աղցանին։

_Աղցանին կարող եք ավելացնել մայոնեզ կամ թթվասեր։

Կիևյան աղցան

Ապխտած կրծքամսի փոխարեն կարելի է խոզապուխտ վերցնել, այն լավ կհամապատասխանի նաև աղցանի մնացած մթերքներին։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Շքեղ Աղցան Ցեզար

Խնդրում ենք Գնահատեք