Մոժոժ. Թթու դրած խոզի տոտիկներ նրբահամ ու յուրահատուկ նախուտեստ խնջույքի համար

Մոժոժ ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Մոժոժ. Շատերն են սիրում այս ուտեստը:

Եթե ​​համարում եք ձեզ ենթամթերքի սիրահար, ապա անպայման ուշադրություն դարձրեք այս բավականին պարզ, բայց շատ յուրօրինակ տարբերակին, թե ինչպես պատրաստել խոզի ոտքերը հայկական եղանակով:

Մոժոժ պատրաստելու այս բաղադրատոմսը հետաքրքիր է ոչ միայն պատրաստի ուտեստի համով, այլև բուն գործընթացով: Եվ չնայած այն շատ ժամանակ է պահանջում, դուք հաստատ գոհ կլինեք արդյունքից: Ոտքերը կարող եք մատուցել ձեր նախընտրած սոուսով `կծու լոլիկով կամ սխտորով, օրինակ:

Եվ արդեն երկար տարիներ պատրաստում եմ սա և հաճելի պահեր պարգևում իմ հարազատներին ու ընկերներին:

Մոժոժ

Մոժոժ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_ Խոզի ոտքեր 3 հատ

_ Սխտոր 1 գլուխ

_ Գազար 1 հատ

_ Կանաչիներ — սամիթ, համեմ, մաղադանոս 1 փունջ

_ Դափնու տերև 4 հատ

_ Սև պղպեղ 10 հատ

_ Բուրավետ պղպեղ 10 հատ

_ Աղ 5-6 ճաշի գդալ

_ Քացախ 9% 50 մլ

_ Ջուր

Մոժոժ

Մոժոժ

Մոժոժ. Պատրաստման եղանակ

_ Խոզի ոտքերը մանրակրկիտ լվանալ և մաքրել: Եթե ​​կան մազեր, ոտքերը պետք է խանձել և նորից լվանալ: Այժմ ոտքերը պետք է թրջել:

_ Դա անելու համար երկու օր պահվում են մաքուր ջրի մեջ: Մաքուր, այսինքն ջուրը պետք է փոխվի օրական մի քանի անգամ ՝ ծորակի տակ ոտքերը լավ լվանալուց հետո:

_ Վերջին անգամ ջուրը քամելուց հետո լավ լվանալ ոտքերը և կտրել դրանք երկայնքով՝ մեջտեղից, դա դժվար չէ անել:

_ Այժմ սկսենք պատրաստել: Ոտքերի կեսերի վրա լցնել սառը ջուր, եռացնել և տասը րոպե եփելուց հետո քամել առաջին արգանակը:

_ Կրկին լցրեք ջուր և այժմ եփել կափարիչի տակ, թույլ կրակի վրա, մինչև որ փափկի: Դեռ աղ չենք ավելացնում: Պատրաստության աստիճանը՝ ոտքը չպետք է ամբողջությամբ քանդվի, բայց ոսկորներն արդեն սկսել են բաժանվել մսից: Միջինում դրա համար պետք է երեք ժամ:

_ Մինչ ոտքերը եփվում են, պատրաստենք ուժեղ աղաջուր: Երեք լիքը գդալ աղ լուծել մեկ լիտր սառը ջրի մեջ և անմիջապես տեղափոխել ոտքերն այս աղաջրի մեջ:

_ Տասնհինգ րոպե անց լվանալ աղաջրում թոշնեցված ոտքերը և սուր դանակով նրանցից հեռացնել խոշոր ոսկորները: Դա ճաշակի խնդիր է. Դուք կարող եք բացարձակապես բոլոր ոսկորները հանել, կամ կարող եք մանրները թողնել նրանց համար, ովքեր սիրում են կրծել դրանք 🙂

_ Անցնենք մարինադին. 1.5 լիտր ջրի մեջ լուծել 2 լիքը ճաշի գդալ աղ, ավելացնել քացախ: Մաքրել գազարն ու սխտորը, լվանալ կանաչիները:

_ Կտրատեք սխտորը և գազարը` ըստ ճաշակի: Համեմունքների մի շերտ դնել թթու պատրաստելու համար նախատեսված հարմար տարայի մեջ: Վրան դնել ոտքերի շերտը: Հետո համեմունքի շերտ և շարունակել մինչև վերջանալը:

_ Բոլոր շերտերը դնելուց հետո, ամանի մեջ լցնել սառը մարինադ: Ոտքերը պետք է ամբողջովին ծածկված լինեն մարինադով, ուստի խորհուրդ է տրվում դնել ինչ-որ ծանրոց և ոտքերը թողնել այդ վիճակում սենյակային ջերմաստիճանում տասներկու ժամ:

Մոժոժ

Մոժոժ

Այժմ ամանը պետք է դնել սառնարանում և մոռանալ դրանց մասին երեք օր:

Եվ ահա այն, մոժոժը պատրաստ է, այն շատերի հիվանդագին կախվածությունն է:

Մոժոժ

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Խոզի ապուխտ պատրաստելու եղանակը

 

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք