Փափուկ տնական հաց. Այս Հացը թխելու համար ոչ մի հատուկ սարք չի պահանջվի

Փափուկ տնական հաց ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Փափուկ տնական հաց թխել կարող է մեզնից ամեն մեկը: Առաջարկում ենք համեղ հացի բաղադրատոմս: Այն շատ նուրբ է, փափուկ, ընդհանրապես չի փշրվում։

Հացի համը շատ հաճելի է, պարզապես մատները հետը կուտեք: Իսկական հրաշք է, անպայման թխեք։

Փափուկ տնական հաց

Փափուկ տնական հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Չոր խմորիչ 10 գ կամ թարմ 30 գ

_Բուսական յուղ 20 գ

_Ալյուր 800

_Տաք ջուր 500 մլ

_Աղ 20 գ

_Շաքարավազ 40 գ

Քսելու համար

_Ջուր 1 ճաշի գդալ

_Բուսական յուղ 1 ճաշի գդալ

Փափուկ տնական հաց

Փափուկ տնական հաց

Փափուկ տնական հաց. Պատրաստման եղանակը

_Խմորիչը, աղը, շաքարը լցնել տաք ջրի մեջ և խառնել, մինչև ամբողջովին լուծվի:

_Այնուհետև լցնել բուսական յուղը և ավելացնել ալյուրը։ Խմորը հունցել մինչև հարթ լինի:

_Այնուհետև 7 րոպե արագ հունցել խմորը։

_Խորը ամանը յուղել, խմորը դնել մեջը, վրան նույնպես յուղ քսել։

_Ծածկել սննդային թաղանթով և 1-1,5 ժամով թողնել տաք տեղում, առանց ձեռք տալու։

_Թեթև հունցելուց հետո խմորը բաժանել 2 մասի։ Խմորին տալիս ենք կլոր ձև, ծածկում թաղանթով և թողնում 10-15 րոպե։

_Աշխատանքային մակերեսը յուղել յուղով, խմորը մի կողմից երկար շերտով գրտնակել, հետո մյուս կողմից, երեք մասի ծալել, բացել երկայնքով և նորից գրտնակել նույն կերպ։

_Այնուհետև խմորը նորից ծալեք երեք մասի, ծայրերը սեղմեք և մի փոքր էլ գրտնակեք։

_Այժմ խմորը մեջտեղից ծալեք, ծայրերը սեղմեք: Թեթև գլորել և ձևավորել հացը։

_Ջեռոցի տապակը առատորեն յուղեք բուսական յուղով։

_Խմորը տեղափոխել մեջը, մի կողմ թողնել։

_Սկսենք բոքոն ձևավորել, դրա համար սեղանը յուղել և ճիշտ նույն ձևով փաթաթել խմորը։

_Հաջորդը խմորը ռուլետի մեջ գլորում ենք՝ ծայրերը ծալելով։

_Խմորները տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա և 30-40 րոպե տաք տեղում թողնել հասունանա:

_Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան, առայժմ խմորին քսել ջրի և բուսական յուղի խառնուրդ։

Փափուկ տնական հաց

_Դանակի շեղբով բոքոնի մակերեսին լայնակի կտրվածքներ անել։

_Տապակը դնել ջեռոցում 25-30 րոպե, մինչև հացը թխվի մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Բարի ախորժակ։

Տեսանյութ

Ֆիթնես հաց

Խնդրում ենք Գնահատեք