Փափուկ տնական հաց թխել կարող է մեզնից ամեն մեկը: Առաջարկում ենք համեղ հացի բաղադրատոմս: Այն շատ նուրբ է, փափուկ, ընդհանրապես չի փշրվում։
Հացի համը շատ հաճելի է, պարզապես մատները հետը կուտեք: Իսկական հրաշք է, անպայման թխեք։
Փափուկ տնական հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Չոր խմորիչ 10 գ կամ թարմ 30 գ
_Բուսական յուղ 20 գ
_Ալյուր 800
_Տաք ջուր 500 մլ
_Աղ 20 գ
_Շաքարավազ 40 գ
Քսելու համար
_Ջուր 1 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ 1 ճաշի գդալ
Փափուկ տնական հաց. Պատրաստման եղանակը
_Խմորիչը, աղը, շաքարը լցնել տաք ջրի մեջ և խառնել, մինչև ամբողջովին լուծվի:
_Այնուհետև լցնել բուսական յուղը և ավելացնել ալյուրը։ Խմորը հունցել մինչև հարթ լինի:
_Այնուհետև 7 րոպե արագ հունցել խմորը։
_Խորը ամանը յուղել, խմորը դնել մեջը, վրան նույնպես յուղ քսել։
_Ծածկել սննդային թաղանթով և 1-1,5 ժամով թողնել տաք տեղում, առանց ձեռք տալու։
_Թեթև հունցելուց հետո խմորը բաժանել 2 մասի։ Խմորին տալիս ենք կլոր ձև, ծածկում թաղանթով և թողնում 10-15 րոպե։
_Աշխատանքային մակերեսը յուղել յուղով, խմորը մի կողմից երկար շերտով գրտնակել, հետո մյուս կողմից, երեք մասի ծալել, բացել երկայնքով և նորից գրտնակել նույն կերպ։
_Այնուհետև խմորը նորից ծալեք երեք մասի, ծայրերը սեղմեք և մի փոքր էլ գրտնակեք։
_Այժմ խմորը մեջտեղից ծալեք, ծայրերը սեղմեք: Թեթև գլորել և ձևավորել հացը։
_Ջեռոցի տապակը առատորեն յուղեք բուսական յուղով։
_Խմորը տեղափոխել մեջը, մի կողմ թողնել։
_Սկսենք բոքոն ձևավորել, դրա համար սեղանը յուղել և ճիշտ նույն ձևով փաթաթել խմորը։
_Հաջորդը խմորը ռուլետի մեջ գլորում ենք՝ ծայրերը ծալելով։
_Խմորները տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա և 30-40 րոպե տաք տեղում թողնել հասունանա:
_Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան, առայժմ խմորին քսել ջրի և բուսական յուղի խառնուրդ։
_Դանակի շեղբով բոքոնի մակերեսին լայնակի կտրվածքներ անել։
_Տապակը դնել ջեռոցում 25-30 րոպե, մինչև հացը թխվի մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Բարի ախորժակ։
Տեսանյութ
Ֆիթնես հաց