Աբխազական աջիկա. Միանգամից երկու բաղադրատոմս

Աբխազական աջիկա ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Աբխազական աջիկա. Այս աջիկան մեր ընտանիքի սիրած նախուտեստներից է:

Ժամանակն է պատրաստել տարբեր տեսակի բարիքներ ձմռան համար: Այսօր մենք կպատրաստենք համեղ և հյութալի աջիկա: Ստացվում է պարզապես անհամեմատելի, պայծառ, հարուստ համով և հիանալի բույրով սոուս: Այս համեմունքը կարելի է ավելացնել մսին, ապուրներին, ձկնեղենին, միշտ և ամեն տարբերակում այն հարմար կլինի ձեր ճաշակին:

Աբխազական աջիկա

Աբխազական աջիկա. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

Կանաչ պղպեղից աջիկայի համար անհրաժեշտ է.

_Կծու կանաչ պղպեղ 1 կգ

_Սխտոր 250-300 գ

_Թարմ ռեհան 100 գ

_Թարմ մաղադանոս 100 գ

_Խմելի-սունելի 1 ճաշի գդալ

_Ուցխո-սունելի 1 թեյի գդալ

_Սև պղպեղ 1 ճաշի գդալ

_Աղացած համեմի սերմ 1 ճաշի գդալ

_Աղ 70-100 գ

_Թարմ համեմ 100 գ

_Թարմ սամիթ 100 գ

_Ռեհան չորացրած 15 գ

_Չորացրած համեմ 1 ճաշի գդալ

Աբխազական աջիկա

Կարմիր պղպեղից աջիկայի համար անհրաժեշտ է.

_Կծու կարմիր պղպեղ 1 կգ

_Ընկույզ 500 գ

_Սխտոր 400 գ

_Աղացած համեմ 1 ճաշի գդալ

_Խմելի- սունելի 1 ճաշի գդալ

_Ուցխո-սունելի 1 թեյի գդալ

_Աղ 100 գ

Աբխազական աջիկա

Աբխազական աջիկա. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

_Ընտրված պղպեղը մանրակրկիտ լավանալ, ապա թողնել, որ ցամաքի: Պղպեղը չորանալուց հետո մանրացնել այն, հանել սերմերը ըստ ցանկության: Եթե ​​սերմերը թողնեք, ապա աջիկան ավելի կծու կլինի:
Լավ կլինի եթե աշխատեք ձեռնոցներով և բաց պատուհանով, որ կծվությունը չազդի ձեռքերի ու աչքերի վրա:

_Պղպեղն աղալ մսաղացի ամենափոքր ցանցով: Այնուհետև աղալ սխտորը, թարմ ռեհանը, մաղադանոսը, համեմը և սամիթը:

_Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ, լրացնել անհրաժեշտ բոլոր համեմունքները, աղը և նորից լավ խառնել, այնուհետև խառնուրդը մի քանի անգամ անցկացնել մսաղացով, որպեսզի աջիկայի խտությունը դառնա մածուկի նման:

_Պատրաստի աջիկան թողնել սենյակային ջերմաստիճանում առնվազն 3-4 օր, երբեմն խառնելով: 3-4 օր անցնելուց հետո պատրաստի աջիկան լցնել բանկաների մեջ և դրանք շարում սառը տեղ՝ պահեստավորման համար:

_Այժմ սկսենք կարմիր պղպեղից պատրաստել ադջիկա, դրա համար նույնպես պետք է նախապատրաստել պղպեղն՝ ըստ ցանկության հեռացնելով ցողուններն ու սերմերը:

_Հաջորդ քայլով պետք է ընկույզը և սխտորը աղալ մսաղացով: Ընկույզը տալիս է աջիկային փափկություն և քնքշություն: Այնուհետև խառնել ամեն ինչ և ավելացնել համեմունքներ:

_Այս խառնուրդը մի քանի անգամ անցկացնել մսաղացով, որպեսզի աջիկան դառնա փափուկ և նուրբ: Պատրաստի աջիկան լցնել բանկաների մեջ և պահել սառնարանում:

Աբխազական աջիկա

Աբխազական աջիկան պատրաստ է: Ձմռանը այս անուշահոտ պահածոն բառացիորեն կանհետանա մի ակնթարթում:

Բարի ախորժակ:

Կարմիր պղպեղ պատրաստելու հիանալի բաղադրատոմս առանց էսենցիայի / կարմիր բիբար

Խնդրում ենք Գնահատեք