Աղցան Գունադիտակ. Թեթև, համեղ և առողջ աղցան, որը կարելի է պատրաստել բացարձակապես ցանկացած բանջարեղենից, որը ձեզ դուր է գալիս և նրանից, ինչ ունեք սառնարանում:
Արտաքուստ աղցանն անչափ հաճելի տեսք ունի, անմիջապես աչքի է ընկնում, այնպես որ կարող եք վստահաբար մատուցել այն տոնական սեղանին: Ցանկացած սոուս կարելի է պատրաստել` թթվասերով, մայոնեզով կամ ինչպես այս բաղադրատոմսում:
Содержание
Աղցան Գունադիտակ. Բաղադրիչները 3 անձի համար
- Ֆետա պանիր 100 գր
- Լոլիկ 1 հատ
- Սոխ 0,5 հատ
- Գազար 1 հատ
- Վարունգ 1 հատ
- Թարմ կաղամբ 100 գր
- Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
- Սպիտակ գինու քացախ 1 ճաշի գդալ
- Սոյայի սոուս 1 ճաշի գդալ
- Աղ ըստ ցանկության
- Աղացած սեւ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Աղցան Գունադիտակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սկզբում պետք է նախապատրաստել անհրաժեշտ ամբողջ մթերքը: Մաքրել սոխը և գազարը, և մնացած բանջարեղենի հետ լավ լվանալ հոսող ջրի տակ: Ցամաքեցնել թղթե սրբիչներով:
- Եթե աղցան պատրաստելու պահին թարմ կաղամբ չի վաճառվում, ապա այն կարող եք վստահորեն փոխարինել ցանկացած տեսակի տերևավոր հազարով. Դրանով նույնքան հյութեղ, խրթխրթան և համեղ կստացվի աղցանը:
- Այժմ անցնենք սոուսին: Դա անելու համար խորը ամանի մեջ խառնել բուսական յուղը, քացախը և սոյայի սոուսը: Լավ խառնել, մինչեւ համասեռ զանգված ստացվի: Դուք կարող եք պղպեղ ավելացնել սոուսին:
- Լցնել սոուսը բարձր սոուսամանի մեջ: Դնել այն ամանի կենտրոնում, որի մեջ նախատեսում եք աղցանը մատուցել:
- Մանր կտրատել թարմ կաղամբը կամ հազարը, լցնել ափսեի մեջ:
- Կտրել լոլիկն ու սոխը կես օղակներով: Դրանք նույնպես դնել սկուտեղի վրա: Ավելի լավ է քաղցր սորտերի սոխ վերցնել, սովորական սոխը կարող է դառը համ տալ աղցանին:
- Վարունգի ծայրերը մաքրեք երկու կողմերից, կտրեք երկար կտորներով կամ ձողիկներով: Գազարը կարելի է մանր կտրատել կորեական բանջարեղենի հատուկ քերիչով:
- Վերջում կտրել փափուկ ֆետան փոքր խորանարդներով: Լցնել պանիրը ափսեի վրա մնացած բաղադրիչների կողքին և կարող եք աղցանը մատուցել սեղանին:
- Ոմանք խառնում են աղցանը, իսկ ոմանք նախընտրում են ուտել բանջարեղենը առանձին-առանձին՝ դրանց վրա սոուս լցնելով: Ամեն դեպքում, այն շատ համեղ է, առողջարար ու գեղեցիկ:
Աղցան Գունադիտակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: