Շատ պարզ, հեշտ պատրաստվող ախորժելի աղցան դդմիկով և այլ բանջարեղենով։
Արդյունքը, որը դուք կստանաք, անպայման կզարմացնի ձեզ։
Աղցան դդմիկով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Դդմիկ 1 հատ
_Լոլիկ 2 հատ
_Աղ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Սխտոր 3-5 պճեղ
_Բուսական յուղ կամ թթվասեր 3-4 ճաշի գդալ
_Կիտրոնի հյութ կամ քացախ 1 ճաշի գդալ
_Աղ, կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
Աղցան դդմիկով. Պատրաստման եղանակը
_Ավելի լավ է ընտրել երիտասարդ դդմիկ:
_Լվանալ և մաքրել կեղևահանող սարքով, կտրատել օղակներով, ապա քառորդներով:
_Ալյուրը լցնել տոպրակի մեջ, դդմիկը լավ թաթախել ալյուրի մեջ՝ ուժեղ թափահարելով տոպրակը:
_Տապակել դդմիկը բուսայուղի մեջ, մինչև ոսկե դարչնագույնը, ավելացնելով մի քիչ աղ, թողնել սառչի:
_Լոլիկը կտորներով կտրատել։
_Կանաչիները մանր կտրատել։
_Սոուսի համար խառնել բուսական յուղը կամ թթվասերը, մայոնեզը աղով, պղպեղով, ցանկության դեպքում՝ անուշաբույր կանաչիներով և մանր կտրատած սխտորով, կիտրոնի հյութով կամ քացախով:
_Դդմիկը և լոլիկը շերտերով լցնել տարայի մեջ և լցնել սոուսը։
_Տարան ծածկել ու մի քանի ժամով դնել սառնարանը, որ թրմվի ու սառչի։
Նման բուրավետ և ախորժելի աղցանը մարինացված բանջարեղենով պարզ է, արագ և շատ, շատ համեղ է ստացվում:
Այն հիանալի համադրվում է տարբեր նախուտեստների և կողմնակի ուտեստների հետ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կորեական աղցան գազարով և դդմիկով