Անկախ նրանից, թե որքան համեղ ենք կերակրում մեր հարազատներին, տոնական սեղանին մայոնեզով աղցանը երշիկով և եգիպտացորենով երբեք ավելորդ չէ: Հատկապես, եթե այն պարունակում է ձեր սիրած բաղադրիչները՝ երշիկ, ձու, եգիպտացորենի պահածո:
Իրականում, մեր այսօրվա ուտեստի գաղտնիքն ամենևին էլ իր հիմնական բաղադրիչներում չէ: Դա լցոնումն է, որը մեծ դեր խաղաց դրանում: Եվ ամենակարևորը, այս աղցանը պետք է պատրաստվի սիրով: Բայց պե՞տք է սրա մասին ձեզ հիշեցնել:
Աղցան երշիկով և եգիպտացորենով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ապխտած երշիկ 200 գ
_Վարունգ 1 հատ
_Ձու 3 հատ
_Պահածոյացված եգիպտացորեն 200 գ
_Կանաչ սոխ 50 գ
_Մաղադանոս 30 գ
_Մանանեխ 1 թեյի գդալ
_Մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_Աղ ըստ ճաշակի
Աղցան երշիկով և եգիպտացորենով. Պատրաստման եղանակը
_Առաջին հերթին պինդ խաշել ձվերը: Այդ ընթացքում երշիկը և լվացված վարունգը կտրել շերտերով, լցնել դրանք խորը աղցանի ամանի մեջ: Եփված ձվերը մի կողմ դրեք, որ սառչեն:
_Կտրել սոխը և մաղադանոսը, ավելացնել երշիկին և վարունգին: Քամել պահածոյի հեղուկը և եգիպտացորենը լցնել աղցանի ամանի մեջ:
_Մաքրել հովացված ձվերը, կտրել կես օղակներով և ավելացնել դրանք մնացած բաղադրիչներին: Աղ և պղպեղ անել: Խառնել մայոնեզը և մանանեխը, համեմել աղցանը այս խառնուրդով: Մթերքները լավ խառնել:
Պատրաստելուց հետո աղցանը կարելի է անմիջապես մատուցել: Կարող եք նաև մի կես ժամով թողնել սառնարանում:
Այդ ընթացքում կարտոֆիլով ուտեստ կամ նույնիսկ հավի թևիկները կպատրաստվեն: Սա հենց այն ամենն է, ինչ ձեզ հարկավոր է հագեցնող ճաշի համար, ճի՞շտ է:
Աղցան երշիկով և եգիպտացորենով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Այսօր Պատրաստում Ենք Շատ Համեղ Բրոկոլիով Աղցան