Աղցան թթու վարունգով. Ես դեռ չեմ հանդիպել մեկ մարդու ով չսիրի այս բանջարեղենային համեղությունը

Աղցան թթու վարունգով ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Աղցան թթու վարունգով. Սա հավերժական բաղադրատոմս է: Մենք սիրում ենք այն ամբողջ ընտանիքով և հաճախ պատրաստում ենք (հատկապես ցուրտ սեզոնին): Բայց սակավ 90-ականներին նա գործնականում դարձավ մեր փրկությունը։ Ի վերջո, այս աղցանը պատրաստվում է հեշտությամբ, արագ և հասանելի մթերքներից։

Ինչ-որ մեկը այս պարզ նախուտեստն անվանում է «Սիրո ճպուռ», ինչ-որ մեկը զուգահեռներ է անցկացնում դասական գերմանական աղցանի հետ։ Ինչ էլ որ լինի, դուք չեք զղջա այս հրաշալի ուտեստը պատրաստելու համար։

Կարտոֆիլով և թթվով աղցանը բառացիորեն յուրաքանչյուր խորհրդային քաղաքացու սեղանին էր։ Այն պարզ է, էժան և շատ գոհացուցիչ: Վերցրեք տնական կամ չզտված սառը ճզմման բուսական յուղ: Այն աղցանին յուրահատուկ համ կհաղորդի և չի վնասի ձեր առողջությանը։

Աղցան թթու վարունգով

Աղցան թթու վարունգով. Բաղադրիչներ

_Թթու վարունգ 2 հատ

_Կարտոֆիլ 5 հատ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սոխ 2 հատ

_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ

_Վարունգի թթվաջուր 3 ճաշի գդալ

Աղցան թթու վարունգով Աղցան թթու վարունգով

Աղցան թթու վարունգով. Պատրաստման եղանակը

_Վարունգի թթվաջուրը քամել մաղով։ Կտրել սոխը կես օղակների մեջ:

_Խորը ամանի մեջ լցնել սոխը, լցնել աղաջուր և 1 ճաշի գդալ արևածաղկի (ձիթապտղի) ձեթ, ավելացնել մի պտղունց աղ։

_Խառնել և թողնել մարինացվի 10-15 րոպե։

_Կարտոֆիլը պետք է նախապես թխած կամ խաշած լինի։ Կլպեք պալարները կեղևից և կտրել միջին խորանարդիկներով:

_Մանրացրեք նաև վարունգը։ Հարմար է և՛ թթու դրած, և՛ մարինացված։

_Պատրաստի վարունգը, կարտոֆիլը և սոխը խառնել մարինադի հետ։ Աղ, պղպեղ անել ըստ ճաշակի։

_Լցնել մնացած յուղը և խառնել։

Աղցանը պատրաստ է!

Աղցան թթու վարունգով

Ըստ ցանկության, պատրաստի աղցանին կարող եք ավելացնել մի քիչ թթու կաղամբ։ Սա ճաշատեսակին կտա ավելի խրթխրթան հյուսվածք և գրավիչ տեսք:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ բրոկոլիով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք