Աղցան թթու վարունգով. Սա հավերժական բաղադրատոմս է: Մենք սիրում ենք այն ամբողջ ընտանիքով և հաճախ պատրաստում ենք (հատկապես ցուրտ սեզոնին): Բայց սակավ 90-ականներին նա գործնականում դարձավ մեր փրկությունը։ Ի վերջո, այս աղցանը պատրաստվում է հեշտությամբ, արագ և հասանելի մթերքներից։
Ինչ-որ մեկը այս պարզ նախուտեստն անվանում է «Սիրո ճպուռ», ինչ-որ մեկը զուգահեռներ է անցկացնում դասական գերմանական աղցանի հետ։ Ինչ էլ որ լինի, դուք չեք զղջա այս հրաշալի ուտեստը պատրաստելու համար։
Կարտոֆիլով և թթվով աղցանը բառացիորեն յուրաքանչյուր խորհրդային քաղաքացու սեղանին էր։ Այն պարզ է, էժան և շատ գոհացուցիչ: Վերցրեք տնական կամ չզտված սառը ճզմման բուսական յուղ: Այն աղցանին յուրահատուկ համ կհաղորդի և չի վնասի ձեր առողջությանը։
Աղցան թթու վարունգով. Բաղադրիչներ
_Թթու վարունգ 2 հատ
_Կարտոֆիլ 5 հատ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սոխ 2 հատ
_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
_Վարունգի թթվաջուր 3 ճաշի գդալ
Աղցան թթու վարունգով. Պատրաստման եղանակը
_Վարունգի թթվաջուրը քամել մաղով։ Կտրել սոխը կես օղակների մեջ:
_Խորը ամանի մեջ լցնել սոխը, լցնել աղաջուր և 1 ճաշի գդալ արևածաղկի (ձիթապտղի) ձեթ, ավելացնել մի պտղունց աղ։
_Խառնել և թողնել մարինացվի 10-15 րոպե։
_Կարտոֆիլը պետք է նախապես թխած կամ խաշած լինի։ Կլպեք պալարները կեղևից և կտրել միջին խորանարդիկներով:
_Մանրացրեք նաև վարունգը։ Հարմար է և՛ թթու դրած, և՛ մարինացված։
_Պատրաստի վարունգը, կարտոֆիլը և սոխը խառնել մարինադի հետ։ Աղ, պղպեղ անել ըստ ճաշակի։
_Լցնել մնացած յուղը և խառնել։
Աղցանը պատրաստ է!
Ըստ ցանկության, պատրաստի աղցանին կարող եք ավելացնել մի քիչ թթու կաղամբ։ Սա ճաշատեսակին կտա ավելի խրթխրթան հյուսվածք և գրավիչ տեսք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ բրոկոլիով աղցան