Պատրաստենք համեղ ուտեստ՝ Աղցան Իտալական ռապսոդիա:
Եթե փնտրում եք նոր աղցանների բաղադրատոմսեր, ապա առաջին հերթին պետք է դիմել իտալական խոհանոցին:
Հույները շատ դիետիկ ուտեստ են հորինել՝ բառացիորեն առանց կալորիաների։ Առաջին աղցանները պարունակում էին միայն կանաչիներ և աղ: Աղցաններն օգտագործում էին մրցույթներից առաջ կամ մատուցում որպես լավ խորտիկ:
Ավելի ուշ Իտալիայում սկսեցին փորձարկել ուտեստը՝ ավելացնելով նոր բանջարեղեն և մրգեր։ Միքսերը միշտ չէ, որ հաջողակ էին ստացվում: Այնուամենայնիվ, դա հնարամիտ գաղափար էր, որը դարձավ համեղ ուտեստների մի ամբողջ տեսականու ստեղծման մեկնարկային կետ։
Հետագայում աղցանները ներթափանցեցին այլ ժողովուրդների մշակույթների մեջ: Եվրոպայում նույնիսկ որոշակի աղցանների հատուկ օրեր են լինում:
Աղցան Իտալական ռապսոդիա. Բաղադրիչները
_ ապխտած հավի կրծքամիս — 200 գ
_ ընկույզ — 60 գ
_ կարմիր լոբի — 180 գ
_ պանիր — 100 գ
_ հավի ձու — 2 հատ
_ մայոնեզ — 150 գ
_ սխտոր — 2 պճեղ
Աղցան Իտալական ռապսոդիա. Պատրաստման եղանակը
_ Պինդ խաշել ձվերը, թողնել սառչեն:
_ Այդ ընթացքում ապխտած հավը մանր կտրատել, պանիրը մանրացնել միջին քերիչով։
_ Լոբին քամել ավելորդ հեղուկից, լցնել տարայի մեջ հավի և պանրի հետ։ Խառնուրդի մեջ ճզմել մի երկու պճեղ սխտոր։
_ Ձվերը կտրատել փոքր խորանարդիկներով, լցնել աղցանի մեջ՝ մնացած բաղադրիչների վրա։ Ստացված զանգվածին ավելացնել մայոնեզ և լավ խառնել։
_ Ընկույզը մանրացնել, ցանել աղցանի մակերեսին և այն ձևավորել մայոնեզով։
_ Ձիթապտուղն ու կանաչիները կարող են օգտագործվել որպես աղցանի դեկոր։
Ավելի լավ է աղցանի մակերեսը ծածկել սոուսի ցանցով, այնպես որ այն ավելի էսթետիկ կլինի։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լոբով աղցան