Աղցան Իտալական ռապսոդիա. Լոբով աղցանի նոր բաղադրատոմսը ձեզ դուր կգա իր նրբության և թեթևության շնորհիվ

Աղցան Իտալական ռապսոդիա ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Պատրաստենք համեղ ուտեստ՝ Աղցան Իտալական ռապսոդիա:

Եթե ​​փնտրում եք նոր աղցանների բաղադրատոմսեր, ապա առաջին հերթին պետք է դիմել իտալական խոհանոցին:

Հույները շատ դիետիկ ուտեստ են հորինել՝ բառացիորեն առանց կալորիաների։ Առաջին աղցանները պարունակում էին միայն կանաչիներ և աղ: Աղցաններն օգտագործում էին մրցույթներից առաջ կամ մատուցում որպես լավ խորտիկ:

Ավելի ուշ Իտալիայում սկսեցին փորձարկել ուտեստը՝ ավելացնելով նոր բանջարեղեն և մրգեր։ Միքսերը միշտ չէ, որ հաջողակ էին ստացվում: Այնուամենայնիվ, դա հնարամիտ գաղափար էր, որը դարձավ համեղ ուտեստների մի ամբողջ տեսականու ստեղծման մեկնարկային կետ։

Հետագայում աղցանները ներթափանցեցին այլ ժողովուրդների մշակույթների մեջ: Եվրոպայում նույնիսկ որոշակի աղցանների հատուկ օրեր են լինում:

Աղցան Իտալական ռապսոդիա

Աղցան Իտալական ռապսոդիա. Բաղադրիչները

_ ապխտած հավի կրծքամիս — 200 գ

_ ընկույզ — 60 գ

_ կարմիր լոբի — 180 գ

_ պանիր — 100 գ

_ հավի ձու — 2 հատ

_ մայոնեզ — 150 գ

_ սխտոր — 2 պճեղ

Աղցան Իտալական ռապսոդիա

Աղցան Իտալական ռապսոդիա. Պատրաստման եղանակը

_ Պինդ խաշել ձվերը, թողնել սառչեն:

_ Այդ ընթացքում ապխտած հավը մանր կտրատել, պանիրը մանրացնել միջին քերիչով։

_ Լոբին քամել ավելորդ հեղուկից, լցնել տարայի մեջ հավի և պանրի հետ։ Խառնուրդի մեջ ճզմել մի երկու պճեղ սխտոր։

_ Ձվերը կտրատել փոքր խորանարդիկներով, լցնել աղցանի մեջ՝ մնացած բաղադրիչների վրա։ Ստացված զանգվածին ավելացնել մայոնեզ և լավ խառնել։

_ Ընկույզը մանրացնել, ցանել աղցանի մակերեսին և այն ձևավորել մայոնեզով։

_ Ձիթապտուղն ու կանաչիները կարող են օգտագործվել որպես աղցանի դեկոր։

Աղցան Իտալական ռապսոդիա
Ավելի լավ է աղցանի մակերեսը ծածկել սոուսի ցանցով, այնպես որ այն ավելի էսթետիկ կլինի։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Լոբով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք