Երբ պատրաստում եք Աղցան կարտոֆիլով և սիսեռով, կարող եք ավելացնել սունկ, որը հավելյալ համ է հաղորդում, բայց եթե դրանք չունեք կամ չեք սիրում, ապա կարող եք բաց թողնել այս բաղադրիչը:
Աղցանը շատ կշտացնող է և, կախված չափաբաժնի չափից և ուտողի ախորժակից, կփոխարինի լիարժեք ընթրիքին։ Նման աղցանը կարող է պասային լինել, եթե ձիթապտղի յուղից, ռեհանից և սոճու ընկույզից պատրաստում եք պեստո տիպի սոուս առանց պանրի։
Աղցան կարտոֆիլով և սիսեռով. Բաղադրիչներ
_Կարտոֆիլ — 2-3 հատ
_Սիսեռ — 1 բաժակ
_Սունկ ըստ ցանկության — 100-150 գ
_Պեստո սոուս — 1 ճաշի գդալ
Աղցան կարտոֆիլով և սիսեռով. Պատրաստման եղանակը
_Որպես սոուս առաջարկում եմ պեստո սոուս՝ պատրաստի կամ տնական, ձմռանը՝ սովորաբար գնում եմ։ Սիսեռը կարելի է վերցնել պահածոյացված կամ եփել ինքնուրույն։
_Սիսեռը եփելուց առաջ պետք է թրջել։ Ես հանդիպել եմ եփելու տարբեր ձևերի, բայց ավելի հաճախ դա անում եմ՝ սիսեռը լցնել ջրի մեջ այնպես, որ չոր, ավելի ճիշտ, դեռ չուռած սիսեռի վրա առնվազն երեք սանտիմետր ջուր լինի և ավելացնել քիչ քանակությամբ սոդա:
_Թողնել չորս ժամ, իսկ հետո լվանալ և եփել մաքուր ջրի մեջ մոտ 45 րոպե թույլ եռման ռեժիմում։
_Գրեթե ցանկացած սունկ հարմար է աղցանի համար (անտառային, թարմ, սառեցված, շամպինիոններ, և դրանք կարող են նաև չոր լինել): Սունկը պետք է խաշել, կամ տապակել։ Այս դեպքում սառեցրած սունկը եփվել է փոքր քանակությամբ ջրի մեջ։
_Հում կարտոֆիլը կտրատել փոքր խորանարդիկներով և թխել ջեռոցում մինչև եփվի և թույլ կարմրի:
_Միավորել եփած սիսեռը, կարտոֆիլը և սունկը։
_Աղցանին ավելացնել պեստո մեկ ճաշի գդալի չափով, կամ մի քիչ ավելի։
Պահքի աղցանը թխած կարտոֆիլով և սիսեռով պատրաստ է։
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Սիսեռով աղցան