Առաջարկում ենք պատրաստել դյուրամարս, հետաքրքիր ու համեղ աղցան հավի մսով, բողկով և շամպինիոններով:
Հավի մսով աղցանը կթարմացնի սեղանը, հատկապես, եթե այն ծանրաբեռնված է յուղալի ու մսային ուտեստներով:
Այս աղցանի սոուսի մեջ բալզամիկ սոուսը կարելի է փոխարինել կիտրոնի հյութով, բայց ոչ ցանկալի, քանի որ աղցանի յուրահատուկ համը կչեզոքանա։
Համեղ աղցան հավի մսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— հավի կրծքամիս 200 գ
— բողկ 200 գ
— շամպինիոններ 300 գ
— սոխ 1 հատ
— մայոնեզ ըստ ճաշակի
Սոուսը պատրաստելու համար վերցրեք.
— մեղր 1 թեյի գդալ
— ձիթապտղի կամ այլ յուղ 2 ճաշի գդալ
— սոյայի սոուս 2 ճաշի գդալ
— բալզամիկ սոուս 1 ճաշի գդալ
Համեղ աղցան հավի մսով. Պատրաստման եղանակը
_ Հավի կրծքամիսը խաշել ջրի մեջ։
_ Սոխը կտրատել փոքր խորանարդիկների մեջ և տապակել բուսայուղի մեջ, մինչև կիսով չափ եփվի։
_ Սունկը կտրատում ենք բարակ շերտերով կամ փոքր կտորներով և ավելացնել սոխին։ Տապակել մինչև ամբողջ հեղուկը գոլորշիանա։
_ Տապակման ավարտից մի քանի րոպե առաջ աղ և պղպեղ անել ըստ ճաշակի, թողնել մի կողմ։
_ Մարինադի համար խառնել մեղրը, ձիթապտղի յուղը, սոյայի և բալզամիկ սոուսները, խառնել, մինչև հարթ լինի։
_ Եփված կրծքամիսը մանր կտրատեք կամ պարզապես բաժանեք փոքր մանրաթելերի։
_ Մսի վրա լցնել մարինադը և թողնել 1 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում կամ ամբողջ գիշեր պահել սառնարանում։
_ Քերել բողկը կորեական գազարի քերիչով, աղ անել, թողնել 5 րոպե, քամել հյութը և խառնել սնկի ու սոխի հետ։
_ Համեմել մի քանի ճաշի գդալ մայոնեզով կամ հունական մածունով։
_ Աղցանը հավաքել ափսեի վրա դրված օղակի մեջ։ Բողկը սնկով տարածել օղակի մեջ, սեղմել:
_ Վրան դնել ևս մեկ օղակ՝ ավելի փոքր տրամագծով և մեջը դնում կրծքամիսը։
_ Եթե նման տարբեր չափերի օղակներ չկան, պարզապես մսի շերտը սեղմեք աղցանի հիմքից ավելի փոքր տրամագծով։
Զարդարել աղցանը լոլիկով և հազարով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով աղցան