Աղցան Հարսնացու. 90-ականներին սիրված նախուտեստի բաղադրատոմսը
Հիշում եմ, որ ամեն տոնական առիթով սա պատրաստում էին: Իհարկե, Ամանորին մենք պատրաստում էինք Օլիվյե և Միմոզա, բայց դա երբեմն մեզ համար թանկ հաճույք էր: Իսկ «Հարսնացուն» ոչ միայն պատրաստվում էր մատչելի ապրանքներից, այլև բավականին համեղ ուտեստ էր:
Հիմա ես պատրաստում եմ Հարսնացու աղցան, երբ ուզում եմ վերհիշել անցյալը: Այս համն ինձ վերադարձնում է մանկություն: Աննկարագրելի զգացողություն է:
Աղցան Հարսնացու. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ապխտած հավի կրծքամիս 300 գ
- Ձու 4 հատ
- Հալած պանիր 4 հատ
- Կարտոֆիլ 2 հատ
- Սոխ 1 հատ
- Խնձորի քացախ՝ ըստ ճաշակի
- Շաքար՝ ըստ ճաշակի
- Մայոնեզ՝ ըստ ճաշակի
Աղցան Հարսնացու. Պատրաստման եղանակը
- Նախ պատրաստել մթերքները: Չկեղևած կարտոֆիլը եփել մինչև փափկի, ձվերը՝ խաշել: Մի կողմ դնել դրանք, որպեսզի սառչեն: Հավի միսը կտրել փոքր խորանարդիկներով:
- Կարտոֆիլը և հալված պանիրը քերիչով անցկացնել առանձին տարաների մեջ: Առանձնացնել ձվի դեղնուցներն ու սպիտակուցները: Սրանք նույնպես քերիչով անցկացնել առանձին ամանների մեջ:
- Կտրել սոխը փոքր կես օղակներով և մարինացնել քացախի և շաքարի խառնուրդի մեջ:
- Այժմ պետք է հավաքել աղցանը:
- Հավը դնել առաջին շերտով լայն ափսեի վրա: Վրան մայոնեզի ցանց անել:
- Դրանից հետո լցնել սոխը: Դրա վրա` կարտոֆիլը: Վրան քսել մայոնեզ: Հետո լցնել դեղնուցներն ու հալված պանիրը: Անել մայոնեզով ցանց, և դրա վրա լցնել վերջին շերտը՝ ձվի սպիտակուցները:
- Ձևավորել պատրաստի աղցանն ըստ ճաշակի (ձիթապտուղ, կտրատած լոլիկ կամ հատապտուղ, ինչպես նկարում է):
- Աղցանը գիշերը թողեք սառնարանում, որպեսզի լավ ներծծվի:
Ի դեպ, մայրս այս աղցանը պատրաստում է ոչ թե ապխտած, այլ խաշած հավի կրծքամսով:
Աղցան Հարսնացուն պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Համեղ աղցանի բաղադրատոմս է նաև սա.
Տեսանյութ
Համեղ և գեղեցիկ աղցանի տարբերակ է նաև այս տեսանյութը առաջարկում