Աղցան Հարսնացու. 90-ականներին սիրված նախուտեստի բաղադրատոմսը

Աղցան Հարսնացու ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Աղցան Հարսնացու. 90-ականներին սիրված նախուտեստի բաղադրատոմսը

Հիշում եմ, որ ամեն տոնական առիթով սա պատրաստում էին: Իհարկե, Ամանորին մենք պատրաստում էինք Օլիվյե և Միմոզա, բայց դա երբեմն մեզ համար թանկ հաճույք էր: Իսկ «Հարսնացուն» ոչ միայն պատրաստվում էր մատչելի ապրանքներից, այլև բավականին համեղ ուտեստ էր:

Հիմա ես պատրաստում եմ Հարսնացու աղցան, երբ ուզում եմ վերհիշել անցյալը: Այս համն ինձ վերադարձնում է մանկություն: Աննկարագրելի զգացողություն է:

Աղցան Հարսնացու

Աղցան Հարսնացու. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ապխտած հավի կրծքամիս 300 գ
  • Ձու 4 հատ
  • Հալած պանիր 4 հատ
  • Կարտոֆիլ 2 հատ
  • Սոխ 1 հատ
  • Խնձորի քացախ՝ ըստ ճաշակի
  • Շաքար՝ ըստ ճաշակի
  • Մայոնեզ՝ ըստ ճաշակի

Աղցան Հարսնացու

Աղցան Հարսնացու

Աղցան Հարսնացու. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ պատրաստել մթերքները: Չկեղևած կարտոֆիլը եփել մինչև փափկի, ձվերը՝ խաշել: Մի կողմ դնել դրանք, որպեսզի սառչեն: Հավի միսը կտրել փոքր խորանարդիկներով:
  2. Կարտոֆիլը և հալված պանիրը քերիչով անցկացնել առանձին տարաների մեջ: Առանձնացնել ձվի դեղնուցներն ու սպիտակուցները: Սրանք նույնպես քերիչով անցկացնել առանձին ամանների մեջ:
  3. Կտրել սոխը փոքր կես օղակներով և մարինացնել քացախի և շաքարի խառնուրդի մեջ:
  4. Այժմ պետք է հավաքել աղցանը:
  5. Հավը դնել առաջին շերտով լայն ափսեի վրա: Վրան մայոնեզի ցանց անել:
  6. Դրանից հետո լցնել սոխը: Դրա վրա` կարտոֆիլը: Վրան քսել մայոնեզ: Հետո լցնել դեղնուցներն ու հալված պանիրը: Անել մայոնեզով ցանց, և դրա վրա լցնել վերջին շերտը՝ ձվի սպիտակուցները:
  7. Ձևավորել պատրաստի աղցանն ըստ ճաշակի (ձիթապտուղ, կտրատած լոլիկ կամ հատապտուղ, ինչպես նկարում է):
  8. Աղցանը գիշերը թողեք սառնարանում, որպեսզի լավ ներծծվի:

Աղցան Հարսնացու

Ի դեպ, մայրս այս աղցանը պատրաստում է ոչ թե ապխտած, այլ խաշած հավի կրծքամսով:

Աղցան Հարսնացուն պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Համեղ աղցանի բաղադրատոմս է նաև սա.

Տեսանյութ

Համեղ և գեղեցիկ աղցանի տարբերակ է նաև այս տեսանյութը առաջարկում

Խնդրում ենք Գնահատեք