Շատ համեղ Աղցան Հրաշք սնկով, խոզի մսով, գազարով և սխտորով։
Կծու համ, շունչը կտրող բուրմունք, ախորժելի տեսք՝ սա հենց այս աղցանի մասին է: Հիանալի է ցանկացած տոնական սեղանի համար։
Աղցան Հրաշք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խոզի փափկամիս 500 գր
_Շամպինիոն 500
_Գազար 500 գր
_Սոխ 200 գր
_Մայոնեզ մոտ 140 գր
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Սխտոր 6 պճեղ
_Կարմիր կծու պղպեղ, պապրիկա՝ ըստ ճաշակի
_Քացախ 9% 2,5 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ 80 մլ
_Համեմ՝ ըստ ճաշակի
_Շաքարավազ 1,5 թեյի գդալ
Աղցան Հրաշք. Պատրաստման եղանակը
_Քերել գազարը կորեական գազարի քերիչով։
_Բուսական յուղը տաքացնել։
_Սխտորը ճզմել գազարի վրա, ավելացնել աղը, շաքարավազը և քացախը, մնացած բոլոր համեմունքները և լցնել տաք բուսայուղը։
Հուշում` սխտորը և համեմունքները լցնել գազարի վրա մի ամանի մեջ լցնել և ձեթը ավելացնել։ Այսպիսով, դուք կբացահայտեք սխտորի և համեմունքների բոլոր բույրերն ու համերը։
_Խառնել, հնարավորության դեպքում գազարն ավելի լավ է նախապատրաստել աղցան պատրաստելուց մի օր առաջ, որպեսզի այն լավ մարինացվի։
_Սունկը կտորներով կտրատել և տապակել չոր տապակի մեջ, մինչև հեղուկը գոլորշիանա։
_Ավելացնել սոխը, կտրատել բարակ քառորդ օղակներով և տապակել՝ լցնելով մի քիչ ձեթ, աղ և պղպեղ անել, թողնել հանգստանա:
_Միսը մանր կտրատել ու տապակել բուսայուղի մեջ, վերջում համեմել աղով, պղպեղով, դնել թղթե սրբիչի վրա, որ ավելորդ յուղը քամվի։
_Բոլոր բաղադրիչները խառնել, ավելացնել կանաչիները, համեմել մայոնեզով և մատուցել։
_Սառեցնելու համար կարելի է դնել սառնարանը։
Սկզբունքորեն, աղցանը կարելի է չհամեմել մայոնեզով, այն յուղը, որը առկա է մթերքների մեջ՝ բավական է։ Այսպիսով, փորձեք այն առանց սոուսի, կարող է ձեզ դուր գալ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Աղցան Գնչուհի հորթի մսով