Այսօր ուզում ենք ներկայացնել մի նոր թարմացնող Աղցան ճակնդեղով և խնձորով:
Երբ չգիտեմ, թե ինչ պատրաստել ընթրիքի կողմնակի ճաշատեսակի համար, ճակնդեղ եմ դնում խաշելու: Դրանից կարելի է շատ աղցաններ պատրաստել, գլխավորը հիմնական բաղադրիչը նախապես եփելն է։
Այս նախուտեստը շատ պարզ է. եթե բանջարեղենը նախօրոք եփեք, մնացած գործընթացները կտևեն ոչ ավելի, քան 15 րոպե: Ինչ վերաբերում է համին, ապա այստեղ գլխավոր դերը խաղում է կծու սոուսը։ Ստացվում է բավականին կծու և թարմացնող։
Աղցան ճակնդեղով և խնձորով. Բաղադրիչներ
_Խնձոր 1 հատ
_Բազուկ 1 հատ
_Գազար 1 հատ
_Մաղադանոս 0,5 փունջ
_Դարչին 0.25 թեյի գդալ
_Կիտրոնի հյութ 1 թեյի գդալ
_Չաման 0,25 թեյի գդալ
_Ձիթապտղի յուղ 50 մլ
_Չիլի պղպեղ 0,25 թեյի գդալ
_Մեղր 1 թեյի գդալ
_Համեմի սերմ 0,5 թեյի գդալ
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
Աղցան ճակնդեղով և խնձորով. Պատրաստման եղանակը
_Եփել կամ թխել ճակնդեղն ու գազարը ջեռոցում։ Բանջարեղենը հովացնել և մաքրել, քերել խոշոր քերիչով։
_Խնձորները նույնպես պետք է քերել, բայց միայն այն դեպքում, եթե դրանք պինդ լինեն։ Փափուկ պտուղները ավելի լավ է դանակով կտրատել շերտերով:
_Պատրաստեք սոուսը. Նախ խառնել մեղրը, կիտրոնի հյութը և ձիթապտղի յուղը, ապա զանգվածին ավելացնել աղ, դարչին, չաման, կծու պղպեղ և համեմ։
_Խնձորը, ճակնդեղը և գազարը մի ամանի մեջ խառնել։ Ավելացնել սոուսը, լավ խառնել։
_Մատուցելուց առաջ աղցանը զարդարել մանր կտրատած մաղադանոսով։
Բոլոր ճակնդեղի աղցաններից այս մեկն իմ ամենասիրածն է:
Այն ունի քիչ կալորիա, դրական է ազդում մարսողական համակարգի վրա, ինչպես նաև հագեցնում է օրգանիզմը վիտամիններով։ Հատկապես լավ է ճակնդեղով և խնձորով աղցան պատրաստել գարնանը, երբ դեռ չկա տեղական սեզոնային բանջարեղեն։
Բարի ախորժակ: