Աղցան Նռնաքարե ապարանջան. Նրբահամ, թեթև, դյուրամարս ուտեստ 

աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Աղցան Նռնաքարե ապարանջան. Նրբահամ, թեթև, դյուրամարս ուտեստ, այն տեղին կլինի տոնական սեղանին: Այս աղցանը շատ հեշտ է պատրաստվում և շատ համեղ է ստացվում: Քանի որ աղցանը գործնականում բաղկացած է միայն բանջարեղենից, այն թեթև է, իսկ նուռը աննկարագրելի համ է հաղորդում:

Սովորաբար այս աղցանը մենք պատրաստում ենք Ամանորին, կամ յուրահատուկ առիթների խնջույքի համար: Աղցանը պատրաստվում է շատ մատչելի մթերքներից, այդ պատճառով էլ կարելի է մատուցել նաև սովորական ընթրիքի համար:

Աղցանը շատ տպավորիչ է և ուտվում է մեծ հաճույքով: Այս բաղադրատոմսով ամեն ինչ շատ պարզ է.

 

Աղցան Նռնաքարե ապարանջան

Աղցան Նռնաքարե ապարանջան. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Ճակնդեղ — 1 հատ (մեծ, քաղցր)
  • Կարտոֆիլ — 2-3 հատ (միջին)
  • Հավի կրծքամիս — 500 գ
  • Սոխ — 0.5 գլուխ (միջին)
  • Գազար — 2 հատ
  • Մայոնեզ — 150 գ
  • Ձու — 2 հատ
  • Նուռ — 1 հատ
  • Աղ

աղցան

Աղցան Նռնաքարե ապարանջան. Ինչպես պատրաստել

  1. Խաշել ճակնդեղը, կարտոֆիլը, գազարը: Դուք կարող եք ամեն ինչ միասին պատրաստել, գլխավորը`հաշվի առնել պատրաստման ժամանակը: Գազարները պատրաստ են լինում կես ժամվա ընթացքում, կարտոֆիլը 40-45 րոպե հետո, իսկ ճակնդեղը թող եփվի մոտ մեկ ժամ: Այնուհետև սառեցնել բանջարեղենը, մաքրել և քերել: Սրա շնորհիվ աղցանն ավելի նուրբ կլինի:
  2. Հավի կամ հնդկահավի կրծքամիսը նույնպես աղացած ջրի մեջ եփվում է 40–45 րոպե: Սառեցնել և կտրատել փոքր խորանարդներով:
  3. Խաշել ձվերը, սառելուց հետո մաքրել և քերել խոշոր քերիչով:
  4. Կտրեք սոխը կես օղակներով և 15 րոպե մարինացրեք քացախով` 250 մլ (1 բաժակ) ջուր 1 ճաշի գդալ քացախ: Սա կազատի հոտից և սոխը կդարձնի փափուկ և համեղ:
  5. Նուռը մաքրել, հատիկներն առանձնացնել:
  6. Ապարանջանի տպավորություն ստեղծելու համար դնել բաժակը մեծ, կլոր, տափակ ափսեի կենտրոնում:
  7. Հավաքել աղցան, դրա համար բոլոր բաղադրիչները բաժակի շուրջը շարել շերտերով, յուրաքանչյուրը մայոնեզով ծածկելով` ճակնդեղ, հավի միս, սոխ, կարտոֆիլ, գազար, ձու, վերջում ծածկել նռան հատիկներով:
  8. Աղցանը պետք է առնվազն մի քանի ժամ մնա, որպեսզի համերը ներծծվեն: Լավագույն դեպքում, մատուցելուց առաջ աղցանը պատրաստեք և պահեք այն սառնարանում:
  9. Մատուցելուց առաջ բաժակը հանվում է, և այս գեղեցկությունը մատուցվում է:

Նռնաքարե ապարանջան աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Նռնաքարե մեկ այլ աղցանի համեղ տարբերակ է․

Խնդրում ենք Գնահատեք