Աղցան Ոսկե գեղմ. Նրբահամ աղցան հաճելի հավաքույթների համար
Ընթրիք պատրաստելիս ես հանկարծ նկատեցի, որ վաղուց իմ սեղանին նոր աղցաններ չեն հայտնվել: Գարնան գալուն պես կանաչ ու թարմ բանջարեղեն եք ուզում, իսկ ավելի հագեցնող նախուտեստները մղվում են երկրորդ պլան: Այսպիսով, ես թերթեցի իմ խոհարարական գրառումները և հայտնաբերեցի «Ոսկե գեղմ» գեղեցիկ անունով մսով աղցանի բաղադրատոմսը:
Ես սառնարանում ունեի այն ամենը, ինչ ինձ անհրաժեշտ էր, այնպես որ ինչու չփորձել: Ցանկացած միս հարմար կլինի, այս անգամ ես հնդկահավի միս վերցրի: Աղցանը կարող եք համեմել սովորական մայոնեզով կամ հունական յոգուրտով: Ստացվեց ուղղակի հիանալի համեղություն: Հուսով եմ ՝ դուք նույնպես կվայելեք այն:
Աղցան Ոսկե գեղմ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հնդկահավ 500 գ
- Կոշտ պանիր 150 գ
- Գազար 200 գ
- Մարինացված վարունգ 150 գ
- Մարինացված սունկ 200 գ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
- Աղ `ըստ ճաշակի
- Դափնու տերև` ըստ ճաշակի
Աղցան Ոսկե գեղմ. Պատրաստման եղանակը
- Գազարները խաշել և քերել դրանք մանր և միջին քերիչով: Կամ կարող եք տապակել քերած հում գազարը տապակի մեջ:
- Մսի վրա եռացրած ջուր լցնել (այդպես ավելի հյութեղ և համեղ կլինի), ավելացնել աղ և դափնու տերև: Եփել հնդկահավը մինչև փափկի (30-40 րոպե): Սառեցնել և կտրել միջին չափի խորանարդիկներով:
- Կտրել սունկը շերտերով, իսկ վարունգը՝ խորանարդիկներով: Պանիրը անցկացնել խոշոր քերիչով:
- Խառնել պատրաստված մթերքները, ճզմել սխտորը և լցոնել աղցանը մայոնեզով, լավ խառնել:
- Նախուտեստը տեղափոխել աղցանի ամանի մեջ և թեթև խառնել:
- Հարթ ափսեի վրա դնել հազարի տերևներ, իսկ աղցանը լցնել կենտրոնում ՝ նրբորեն ձևավորելով ուտեստը:
Եթե տոնական սեղանին եք մատուցում մսով աղցանն, այն կարելի է ավելի գեղեցիկ զարդարել:
Աղցան Ոսկե գեղմը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով աղցան