Աղցան չինական կաղամբով և երշիկով. Թեթև ու հագեցնող նախուտեստը պատրաստվում է ընդամենը 10 րոպեում 

Աղցան չինական կաղամբով և երշիկով ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Իսկ դուք գիտեք, թե ինչպես կարելի է հեշտորեն պատրաստել աղցան չինական կաղամբով և երշիկով:

Կան բազմաթիվ աղցաններ, որոնց հիմքում ընկած է չինական կաղամբը։

Սպիտակ կաղամբը մեր երկրում հայտնի է եղել հին ժամանակներից։ Այս բանջարեղենը դարձել է մեծ քանակությամբ ավանդական ուտեստների ձևավորման բանալին։

Սակայն, բացի սպիտակ կաղամբից, կան նաև այլ տեսակներ, որոնք նախկինում անհայտ էին մեր տարածքում։ Օրինակ, դա պեկինյան կաղամբն է:

Դատելով անունից՝ դժվար չէ կռահել, որ բանջարեղենն իր արմատներով սերում է Չինաստանից։ Ավելին, չինացիները սկսել են պեկինյան կաղամբ աճեցնել արդեն մեր թվարկության 5-րդ դարում։ Ինչպես սպիտակ կաղամբը մեզ համար, այս բանջարեղենն էլ մեծ նշանակություն ունի ասիական խոհանոցի համար։

Պեկինյան կաղամբից շատ հետաքրքիր ուտեստներ էին պատրաստում։ Այժմ էլ այս կաղամբին հարգանքով են վերաբերվում։

Աղցան չինական կաղամբով և երշիկով

Աղցան չինական կաղամբով և երշիկով. Բաղադրիչները

_ պեկինյան կաղամբ — 500 գ

_ մայոնեզ — 3 ճաշի գդալ

_ ապխտած երշիկ — 250 գ

_ պահածոյացված եգիպտացորեն — 300 գ

_ հավի ձու — 4 հատ

Աղցան չինական կաղամբով և երշիկով

Աղցան չինական կաղամբով և երշիկով. Պատրաստման եղանակը

_ Կաղամբը պետք է հնարավորինս մանր կտրատել։

_ Հավի ձվերը պինդ խաշել և սառը ջրում սառչեցնել։

_ Ապխտած երշիկը մաքրած ձվերի հետ մանր խորանարդիկներով կտրատել։

_ Քամեք ամբողջ հեղուկը պահածոյացված եգիպտացորենից:

_ Մի ամանի մեջ խառնել կտրատած կաղամբը, երշիկը, ձուն և եգիպտացորենը։

_ Աղցանին ավելացնել մայոնեզ և մանրակրկիտ խառնեք։

Այս բաղադրատոմսի հրաշալիությունն այն է, որ դրա պատրաստումը տևում է ընդամենը 10 րոպե։

Աղցան չինական կաղամբով և երշիկով

Այս նուրբ աղցանը հիանալի խորտիկի տարբերակ է բոլորի համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կաղամբով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք