Առաջարկում ենք պատրաստել համեղ աղցան տավարի մսով և բուլղարական պղպեղով:
Ինչպես գիտեք, տավարի միսը ոչ միայն շատ առողջարար, այլև համեղ մթերք է։ Ճիշտ համադրությամբ նման միսը բառացիորեն հալչում է բերանում։ Եվ տավարի մսով և բուլղարական պղպեղով համեղ աղցանը դրա ուղղակի հաստատումն է:
Այս նախուտեստը կսիրեք բաղադրիչների պարզության և պատրաստման արագության համար: Ամեն ինչ հեշտ է՝ խաշել, կտրատել, խառնել։
Տավարի միսը լավ համադրվում է մանանեխի հետ։ Բայց այստեղ կարևոր է պահպանել չափը և չչարաշահել այն։ Մայոնեզը նույնպես կարելի է փոխարինել թթվասերով կամ յուղալի մածունով։ Համի վրա դա չի ազդի։
Համեղ աղցան տավարի մսով. Բաղադրիչներ
_ Տավարի միս 300 գ
_ Սոխ 200 գ
_ Բուլղարական պղպեղ 350 գ
_ Մայոնեզ 3 ճաշի գդալ
_ Աղ 1 թեյի գդալ
_ Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_ Ջուր 150 մլ
_ Քացախ 1 ճաշի գդալ
Համեղ աղցան տավարի մսով. Պատրաստման եղանակը
_ Միսը եփեք աղ արած ջրի մեջ՝ համեմունքներով և դափնու տերևներով, սառելուց հետո բաժանել մանրաթելերով։
_ Քաղցր պղպեղը բարակ շերտերով կտրատել, սոխը կես օղակներով կտրատել և լցնել տաք մարինադի մեջ։ Այն պատրաստելու համար նախապես խառնել քացախը, շաքարավազը, աղը և եռման ջուրը։
_ Ամեն ինչ լավ խառնել և թող մարինացվի, մինչև հեղուկն ամբողջովին սառչի։
_ Քամել մարինադը և ավելացնել սոխը մնացած բաղադրիչներին։
_ Խառնել տավարի միսը, քաղցր պղպեղը և սոխը, ավելացնել մայոնեզը (թթվասերը) ըստ ճաշակի և խառնել։
_ Անհրաժեշտության դեպքում պղպեղ ավելացնել և զարդարել աղցանը մանր կտրատած կանաչիով։
Այս նրբագեղ աղցանը հիանալի համադրվում է թխած կարտոֆիլի կամ ռիզոտոյի հետ: Նաև լավ լուծում կլինի այն մատուցել մի բաժակ գլինտվեյնով կամ կարմիր գինիով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Աղցան գնչուհի հորթի մսով