Այսօր պատրաստելու ենք թարմ աղցան Ֆաթուշ արմատներով Լիբանանյան խոհանոցից, այն տիպիկ է միջերկրածովյան երկրների խոհանոցին։ Բայց եթե մեկ անգամ պատրաստեք, դուք էլ շատ կսիրեք և կդարձնեք ձեր հաճախ պատրաստվող աղցաններից մեկը։
Содержание
Աղցան Ֆաթուշ Բաղադրիչներ
- Վարունգ — 2 հատ
- Լոլիկ — 3 հատ
- Կանաչ սող մի քանի ճյուղ
- Անանուխ թարմ մի փունջ
- Դանդուր մի քանի ճյուղ
- Լավաշից կտրատված և չորացված ուղղանյունիներ կամ պատրաստի չիփսեր
- Կիտրոնի թարմ հյութ
- Սումախ փոշի — 2 ճաշի գդալ
- Բալզամիկ քացախ — 2 ճաշի գդալ
- Սոյայի սոուս — 2 ճաշի գդալ
- Նառշառաբ մատուցելիս զարդարելու համար
Աղցան Ֆաթուշ Պատրաստման տարբերակը
- Սկսում ենք հացի նախապատրաստումից, հարկավոր է մի քանի շերտ լավաշ վերցնել, ես արդեն համեմված լավաշ եմ գնել, դուք կարող եք սովորական լավաշը ձեր սիրած համեմունքներով պատել, ահա այսպես կտրատել և ուղարկել ջեռոց չորանալու
- Կանաչ սոխով ավելի նուրբ է ստացվում, եթե չունեք կարող եք գլուխ սոխ օգտագործել, կտարտում ենք կանաչ սոխը շեղակի լցնում աղցանամանի մեջ
- Ֆաթուշ աղցանը թարմ անանուխով են պատրաստում, այն հարկավոր է մանրացնել, եթե թարմը չունեք կարող եք և չորացրածը փշրել
- Պարտադիր կանաչեղենի ցանկից է նաև դանդուռը, բայց եթե չեք սիրում դանդուռի սպեցիֆիկ համը, այն մեզ նման կարող եք փոխարինել մարոլի կամ հազարի մի քանի տերևով
- Լոլիկները հարկավոր է հնարավորինս խոշոր կտրատել մեկ բերանի չափով
- Նույն կերպ էլ թարմ վարունգը, որը կեղևահան պետք է չէ անել, հենց այդպես կեղևով խոշոր կկտրատենք և կավելացնենք մնացած բաղադրիչներին
- Այս աղցանին նաև շատ է սազում համեղ պանիրը, գնել եմ Պրեզիդենտ ապրանքանիշից երկու տեսակի պանիր
- Դուք կարող եք օգտագործել երկու տարբերակն էլ, Բրինզան, որն մի փոքր ավելի աղի է, մենք կպահենք պիրոգի համար, որի բաղադրատոմսը որպես նվեր արդեն կա մեջը
- Այսօր կօգտագործենք մենք Պրեզիդենտի Ֆետա Սալակիս պանիրը, որն իդելական համադրություն կլինի մեր ֆաթուշը մատուցելիս
- Կտրատենք դնենք կողքի
- Լավաշն էլ ջեռոցից հանեք լրիվ չորացել է թող սառչի, մինչև համեմենք աղցանը
- Սումախի փոշի ենք լցնում 2 թեյի գդալ, հայերեն դա Ախտորն է, եթե չեմ սխալվում, եթե ճիշտ եմ գրեք մեկնաբանություններում
- Բալզամիկ քացախ և սոյայի սոուս ենք ավելացնում՝ յուրաքանչյուրը 2 թեյի գդալ
- Հետևաբար այլևս աղի կարիք չկա, մանավանդ որ դեռ պանիր ենք ավելացնելու
- Սև պղպեղ ավելացնենք
- Ձիտապտղի յուղ պարտադիր
- Թարմ կիտրոնի հյութը առատորեն ճզմենք մեր աղցանի վրա
- Ի դեպ մեր ինստագրամում շատ կադրից դուրս նյութեր ենք տեղադրում և այնտեղ առավել հաճախ ենք հանդիպում, միացեք մեզ ինստագրամում, բոլորիդ սպասում եմ այնտեղ, հղումը կգտնեք տեսանյութի տակ
- Աղցանը մի լավ խառնում ենք և լցնում մատուցարանի մի անկյունում
- Լավաշի խրխրթաններն էլ ենք հոգատարությամբ ավելացնում մատուցելուց առաջ և լրացուցիչ թթվաշությունը ապահովելու և համերն ամբողջացնելու համար վրան վերջում շաղ ենք տալիս նռան նարշարաբ
- Մի հաճելի թթվաշ, թարմ, ախորժաբեր համ ու հոտ ունի մեր Ֆաթուշ աղցանը, փորձեք և գնահատեք։
Աղցան Ֆաթուշ Լիբանանյան Խոհանոցից Տեսանյութ
Դե ինչ, բարի ախորժակ։