Աղցան Ֆավորիտ. Մթերքներն այնքան հմտորեն են համակցված միմյանց հետ, որ անհնար է կռահել, թե ինչ է օգտագործվել խոհարարության մեջ։
21-րդ դարում աղցանները դարձել են գրեթե յուրաքանչյուր ռեստորանի և սրճարանի մենյուի կարևոր ուտեստը:
Տոնական օրերին դուք չեք կարող տեսնել սեղան, որտեղ չկա գոնե մեկ աղցան: Այժմ մենք այս ուտեստը պատրաստում ենք բառացիորեն ցանկացած մթերքից, երբեմն բաղադրիչները շատ անսովոր են, ի սկզբանե միմյանց հետ անհամատեղելի։
Աղցան Ֆավորիտ. Բաղադրիչներ
_ մայոնեզ — 80 գ
_ չիպսեր — 60 գ
_ կարտոֆիլ — 2 հատ
_ պանիր — 100 գ
_ շպրոտ — 300 գ
_ հավի ձու — 4 հատ
_ կանաչ սոխ — 30 գ
_ գազար — 2 հատ
Աղցան Ֆավորիտ. Պատրաստման եղանակը
_ Կարտոֆիլն ու գազարը եփել մինչև փափկի, պինդ խաշել ձվերը։
_ Կարտոֆիլը մանրացնել միջին քերիչով, լցնել մայոնեզ քսած աղցանամանի վրա։
_ Աղցանի բոլոր շերտերը պետք է մշակվեն մայոնեզով։
_ Կարտոֆիլի վրա դնել շպրոտների շերտ:
_ Կանաչ սոխը բավականաչափ մանր կտրատել, դնել հաջորդ շերտով:
_ Գազարը կարտոֆիլի նման քերել, ծածկել սոխի շերտը։
_ Պանիրն ու ձուն առանձին մանրացնել քերիչով։
_ Լցնել ձվերը գազարի շերտի վրա, ապա ստեղծել պանրի գլխարկ:
_ Չիպսերը մանր կտրատել, շաղ տալ աղցանի վրա։
Կարող եք աղցանը մի երկու ժամ թողնել սառնարանում, որպեսզի լավ թրջվի։ Այս դեպքում չիփսերն ու չորահացը պետք է շաղ տալ աղցանը մատուցելուց անմիջապես առաջ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով աղցան