Աղցան Ֆավորիտ. Տոնական սեղանի համար պատրաստենք պարզ ու համեղ նախուտեստ հեշտ բաղադրատոմսով

Աղցան Ֆավորիտ ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Աղցան Ֆավորիտ. Մթերքներն այնքան հմտորեն են համակցված միմյանց հետ, որ անհնար է կռահել, թե ինչ է օգտագործվել խոհարարության մեջ։

21-րդ դարում աղցանները դարձել են գրեթե յուրաքանչյուր ռեստորանի և սրճարանի մենյուի կարևոր ուտեստը:

Տոնական օրերին դուք չեք կարող տեսնել սեղան, որտեղ չկա գոնե մեկ աղցան: Այժմ մենք այս ուտեստը պատրաստում ենք բառացիորեն ցանկացած մթերքից, երբեմն բաղադրիչները շատ անսովոր են, ի սկզբանե միմյանց հետ անհամատեղելի։

Աղցան Ֆավորիտ

Աղցան Ֆավորիտ. Բաղադրիչներ

_ մայոնեզ — 80 գ

_ չիպսեր — 60 գ

_ կարտոֆիլ — 2 հատ

_ պանիր — 100 գ

_ շպրոտ — 300 գ

_ հավի ձու — 4 հատ

_ կանաչ սոխ — 30 գ

_ գազար — 2 հատ

Աղցան Ֆավորիտ

Աղցան Ֆավորիտ. Պատրաստման եղանակը

_ Կարտոֆիլն ու գազարը եփել մինչև փափկի, պինդ խաշել ձվերը։

_ Կարտոֆիլը մանրացնել միջին քերիչով, լցնել մայոնեզ քսած աղցանամանի վրա։

_ Աղցանի բոլոր շերտերը պետք է մշակվեն մայոնեզով։

_ Կարտոֆիլի վրա դնել շպրոտների շերտ:

_ Կանաչ սոխը բավականաչափ մանր կտրատել, դնել հաջորդ շերտով:

_ Գազարը կարտոֆիլի նման քերել, ծածկել սոխի շերտը։

_ Պանիրն ու ձուն առանձին մանրացնել քերիչով։

_ Լցնել ձվերը գազարի շերտի վրա, ապա ստեղծել պանրի գլխարկ:

_ Չիպսերը մանր կտրատել, շաղ տալ աղցանի վրա։

Աղցան Ֆավորիտ

Կարող եք աղցանը մի երկու ժամ թողնել սառնարանում, որպեսզի լավ թրջվի։ Այս դեպքում չիփսերն ու չորահացը պետք է շաղ տալ աղցանը մատուցելուց անմիջապես առաջ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի կրծքամսով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք