Ամանորյա տոներին գլխավորը հրաշքի ու կախարդանքի զգացումն է:
Ամանորյա Տոնական տրամադրություն ստեղծելու համար առաջարկում եմ պատրաստել և ձևավորել իմ սիրելի աղցանը ձնեմարդու կամ Ամանորի այս սիմվոլների տեսքով։
Ամանորյա աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հավի միս 250 գր
_Սալորաչիր 100 գր
_Սունկ 200 գր
_Սոխ 1 հատ
_Ձու 3 հատ
_Թարմ վարունգ 1 հատ
_Բուսական յուղ 1 ճաշի գդալ
_Պանիր 100 գր
Ընկույզ 50 գր
Մայոնեզ 250 գր
Ամանորյա աղցան. Պատրաստման եղանակը
Ձուն և հավը նախօրոք եփել։ Սալորաչիրը մի քանի րոպեով լցնել եռացրած ջրի մեջ։
_Եփած հավի միսը կտրատել խորանարդներով։ Սունկն ու սոխը մանր կտրատել։
_Տապակի մեջ տաքացնել փոքր քանակությամբ բուսայուղ և տապակել սունկն ու սոխը։
_Համեմել աղով և պղպեղով ըստ ճաշակի։ Սալորաչիրը շերտերով կտրատել։
_Քանի որ աղցանը հավաքվում է շերտերով, հարմարության համար կարող եք օգտագործել 20 սմ տրամագծով տորթի համար բացվող օղակ, յուրաքանչյուր շերտին մայոնեզով ցանց անել։
_Առաջին շերտը սալորաչիրն է՝ կտրատված բարակ շերտերով։ Երկրորդ շերտը սոխով տապակած սունկ է։
_Հավի միսը երրորդ շերտն է, այն կարելի է նախապես համեմել աղով և պղպեղով ըստ ճաշակի։
_Մանր քերած ձուն լցնում ենք չորրորդ շերտով։
_Հինգերորդ շերտը կտրատած թարմ վարունգն է։
_Վեցերորդ շերտը մի բուռ կտրատած ընկույզ է։ Վերջնական շերտը մանր քերիչով քերած պանիրն է։
_Աղցանը ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով և թողնել մի քիչ ներծծվի։
_Մատուցելուց առաջ մնում է զարդարել աղցանը ձնեմարդու տեսքով կամ ինչպես կամենաք:
_Դրա համար բավական կլինի օգտագործել պղպեղ, գազար, ձիթապտուղ, կանաչիներ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Աղցան Ցլիկ