Ամառային աղցան ձմեռվա համար. Նույնիսկ ձմռանը թարմության բույրը կզգաք:
Ես ուզում եմ առաջարկել իմ սիրած ամառային աղցանը ձմռան համար: Բոլոր բանջարեղենները մնում են համեղ և հյութալի ՝ պահպանելով իրենց բնական համը: Ես չեմ պատկերացնում իմ պահածոների շարքն առանց այս աղցանի, այն նման չէ բոլորին, և նույնիսկ ձմռանը թարմ բույր ունի:
Содержание
Ամառային աղցան ձմեռվա համար. Բաղադրությունը 1 լիտր բանկայի համար
- սամիթ և մաղադանոս 3-4 ճյուղ
- 1 սոխ
- 1 պճեղ սխտոր;
- 1 բուլղարական պղպեղ
- լոլիկ (պինդ մսոտ)
- վարունգ
- 2 դափնու տերևներ
- 2 ոլոռ համեմունք
- մեխակ կարելի է ավելացնել համտեսել:
Մարինադ 1 լիտր ջրի դիմաց.
- 125 գրամ շաքար
- 1,5 ճաշի գդալ աղեր
- քացախ 9% — 75 գրամ
Ամառային աղցան ձմեռվա համար. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Պղպեղ (ցանկալի է դեղին), մաքրել սերմերը և կտրատել օղակներով: Կտրեք լոլիկը կտորներով, վարունգները` օղակներով: Կտրել սոխը կես օղակներով:
- Ստերիլիզացված բանկայի ներքևում դնել կանաչի, սոխ, կտրատած սխտոր, պղպեղ, վարունգ և լոլիկ:
- Դուք կարող եք պղպեղ դնել ներքևում, իսկ հետո սոխը՝ սա էական չէ:
- Բանկայի մեջ նաև ավելացնել համեմունք, դափնու տերև և մեխակ:
- Պատրաստել մարինադ. Ավելացնել ջուր և աղ, շաքար: Եռալիս` լցնել քացախը:
- Լցնել մարինադը բանջարեղենով բանկայի մեջ և ծածկել կափարիչներով:
- Բանկաները տաք ջրով կաթսայի մեջ շարել այնպես, որ որպեսզի թավայի ջուրը հասնի մինչև «բանկաների ուսերին» և 7 րոպե ստերիլիզացնել լիտրանոց բանկաները:
- Այնուհետև զգուշորեն հանել բանկաները և ամուր փակել կափարիչները:
- Շրջել և անմիջապես փաթաթել վերմակով, մինչև ամբողջովին սառչեն:
- Պահել արդեն սառած բանկաները մառանում, կամ սառը պահոցում:
- Ձմռանը մարինադը քամել, բանջարեղենը լցնել աղցանի ամանի մեջ, վրան լցնել բուսական յուղ և թարմ ամառային աղցան կունենաք:
Ամառային աղցանը ձմեռվա համար պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: