Ամենօրյա աղցան պատրաստելիս կավելացնեք ամենատարածված բանջարեղենն ու կանաչ ոլոռը:
Կծու սոուսի շնորհիվ այն աներևակայելի համեղ և ախորժելի է ստացվում։
Ամենօրյա աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաղամբ 800 գր
_Աղ 0,5 ճաշի գդալ
_Գազար 1,5 հատ
_Թթու վարունգ 5 հատ
_Կարմիր սոխի կեսը
_Ոլոռ 1 բանկա
_Սամիթ մի փունջ
_Կանաչ սոխ մի փունջ
_Սխտոր 1 պճեղ
_Կծու սոուս 1 ճաշի գդալ
_Տոմատի սոուս 8 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ
Ամենօրյա աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Կաղամբը մանրացնել, աղ անել և ձեռքերով տրորել։
_Գազարը քերել խոշոր քերիչով, սոխը բարակ կիսաօղակներով կտրատել և կաղամբի հետ խառնել։
_Վարունգները քերել խոշոր քերիչով, քամել և խառնել կաղամբի հետ։
_Սխտորն անցկացնել ճզմիչով և ավելացնել կաղամբին։
_Աղցանի մեջ ավելացնել մանր կտրատած կանաչին և կանաչ սոխը, պահածոյացված ոլոռը։
_Աղցանի վրա լցնելու համար տոմատի մածուկը խառնել շատ կամ քիչ կծվության չիլի սոուսով:
_Տոմատի մածուկը կարելի է փոխարինել լոլիկի հյութով։
_Աղցանը խառնել և 1 ժամ թողնել մնա, որպեսզի բոլոր մթերքների համերը միանան և աղցանը հյութ արտազատի: Լավ կլինի ժամանակ առ ժամանակ խառնել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թարմ կաղամբով աղցան