Եթե արդեն փորձել եք ամերիկյան վարունգով աղցան, ապա անպայման կհիշեք նրա անմոռանալի համը: Վարունգները համեմված են, անուշաբույր, կծու և խրթխրթան:
Բոլորին խորհուրդ եմ տալիս փորձել, ով դեռ չի արել դա, դուք չեք զղջա:
Ամերիկյան վարունգի աղցան ձմռան համար. Բաղադրությունը
_Վարունգ 2,5 կգ
_Սոխ 6 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 3 հատ
_Սամիթ կամընտիր (ես չեմ ավելացրել)
_Աղ 3 ճաշի գդալ
Մարինադի համար
_600 մլ խնձորի քացախ
_Շաքար 400 գրամ
_Աղացած սև պղպեղ 1 թեյի գդալ
_Մանանեխի սերմեր 1 թեյի գդալ
_Աղացած կարրի 1 թեյի գդալ
_Աղացած չիլի 0,5 թեյի գդալ
Ամերիկյան վարունգի աղցան ձմռան համար. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Ցանկացած եղանակով պատրաստման համար վարունգները նախապես ներծծել սառը ջրի մեջ 4-6 ժամվա ընթացքում:
_Այնուհետև դրանք ուշադիր լվանալ և անցնում հետագա պատրաստմանը:
_Վարունգները կտրատեք կտորներով, վրան աղ ցանել և խառնել:
_Հեռացնել պղպեղի սերմերը և կտրել նեղլիկ շերտերով:
_Մաքրել սոխը և կտրել կես օղակներով:
_Ավելացնել մանրացված բանջարեղենը վարունգին, խառնել ամեն ինչ: Թողեք այդպես մնա 2 ժամ:
_Պատրաստել մարինադը. Դրա համար քացախին խառնել շաքարը և աղացած համեմունքները, դնել կրակի վրա և հասցնել եռման:
_Լցնել եռացրած մարինադը բանջարեղենի վրա, դնել ամանը կրակի վրա, հասցնել եռման և եփել ուղիղ 10 րոպե:
_Այնուհետև լցնել տաք աղցանը ստերիլիզացված բանկաների մեջ և ամուր փակել կափարիչներով:
_Շրջել գլխիվայր, ծածկել սրբիչով և թող բանկաները սառչեն: Այժմ արդեն կարող եք շարել պահոցում պահեստավորման համար:
Ամերիկյան վարունգի աղցանը ձմռան համար պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: