Անուշահամ ընթրիք. Հագեցնող, պարզ և գրավիչ ուտեստ
Այս բաղադրատոմսով հաճելի ուտեստ պատրաստելու համար մսի կարիք չեք ունենա: Պարզապես պետք է ամեն ինչ խառնել ձվով, որպեսզի համեղ ընթրիք պատրաստվի:
Եկեք միասին պատրաստենք անուշահոտ կարտոֆիլ՝ պայծառ սերուցքային և աննկարագրելի համով:
Անուշահամ ընթրիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարտոֆիլ 400 գ
- Լոլիկ 2 հատ
- Ձու 1 հատ
- Պանիր 75 գ
- Կարագ 20 գ
- Սերուցք 50 և 50 մլ
- Աղ, պղպեղ, իտալական համեմունքներ
- Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
- Սալյամի 50 գ
Անուշահամ ընթրիք. Պատրաստման եղանակը
- Կարտոֆիլը կտրատել բարակ կտորներով, աղ անել և ավելացնել պղպեղ, իտալական համեմունքներ և այլ համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի:
- Կաթսայի մեջ մի կտոր կարագ դնել և կարտոֆիլի շրջանակները հավասար շերտով շարել:
- Լցնել կարտոֆիլի վրա 50 մլ սերուցքը, ծածկել կաղապարը փայլաթիթեղով, դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում և թխել մոտ 25 րոպե:
- Հիմա կտրել սալյամին փոքր կտորներով, լոլիկը` խորանարդներով, կանաչիները մանր կտրատել:
- Ձուն հարել պատառաքաղով և խառնել սերուցքի, քերած պանրի, լոլիկի, սալյամիի և կանաչիների հետ:
- Պետք է տարածել այս անուշահոտ զանգվածը կարտոֆիլի վրա և թխել առանց փայլաթիթեղով ծածկելու՝ 5 — 10 րոպե, մինչև պանիրը հալվի:
Խորհուրդ. Կարտոֆիլին կարող եք ավելացնել նաև տապակած սունկ և այն համեմել կտրատած սխտորով և կանաչիներով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ նախաճաշ