Ապխտած ծովատառեխով աղցան. Դասական աղցանի պարզ տարբերակ

Ապխտած ծովատառեխով աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Ապխտած ծովատառեխով աղցան. Համեղ ու դասական «Селедка под шубой» աղցանի պարզեցված տարբերակ:

Շատերս ենք այն ​​պատրաստում տարեկան մի քանի անգամ: Բայց այս գործողությունը շատ ժամանակ է պահանջում: Մեկ կրակոցով երկու թիրախ խփելու համար կա ավելի հեշտ տարբերակ: Ծովատառեխով և բազուկով աղցանը նման է նաև վինեգրետին: Իսկ համը չի զիջում ոչ մեկին, ոչ էլ մյուսին:

Բազուկով աղցանի բաղադրատոմսը կարող է մի փոքր փոփոխվել: Կարելի է ավելացնել մայոնեզ կամ ձիթապտղի յուղ: Եթե ​​ձեռքի տակ ոլոռ չկա, այն կարելի է փոխարինել լոբով: Ցանկանու՞մ եք ավելի շատ նման լինի հայտնի աղցանին՝ պարզապես ավելացրեք խաշած կարտոֆիլ և գազար: Բայց նույնիսկ առանց դրանց, ուտեստը խենթացնող համ ունի: Նույնիսկ երեխաները հաճույքով են ուտում:

Ապխտած ծովատառեխով աղցան

Ապխտած ծովատառեխով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ճակնդեղ 2 հատ
  • Ծովատառեխ 1 հատ
  • Սոխ 1 հատ
  • Սիսեռ պահածոյացված 200 գ
  • Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ համտեսել

Ապխտած ծովատառեխով աղցան

Ապխտած ծովատառեխով աղցան

Ապխտած ծովատառեխով աղցան. Պատրաստման եղանակը

  1. Եփել, կամ ավելի լավ է ջեռոցում թխել փայլաթիթեղի մեջ 1 մեծ կամ 2 միջին ճակնդեղ:
  2. Մաքրել ծովատառեխի կաշին ու ոսկորները: Կտրատել աղած ծովատառեխը փոքր խորանարդիկներով:
  3. Կտրատել սոխը: Մաքրել պատրաստի ճակնդեղը և մանր կտրատել:
  4. Խառնել պատրաստված բոլոր բաղադրիչները և համեմել արևածաղկի ձեթով:

Ապխտած ծովատառեխով աղցան

Սովորական ընթրիքի համար ճակնդեղի աղցանը կարելի է մատուցել ափսեի վրա, իսկ տոնական առիթների ժամանակ դրանից պատրաստել խորտիկ՝ այն դնելով բլիթների վրա:

Ապխտած ծովատառեխով աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Նոր Բաղադրիչով Յուրահատուկ Համեղ Վինեգրետ

Խնդրում ենք Գնահատեք