Ապխտած ծովատառեխով աղցան. Համեղ ու դասական «Селедка под шубой» աղցանի պարզեցված տարբերակ:
Շատերս ենք այն պատրաստում տարեկան մի քանի անգամ: Բայց այս գործողությունը շատ ժամանակ է պահանջում: Մեկ կրակոցով երկու թիրախ խփելու համար կա ավելի հեշտ տարբերակ: Ծովատառեխով և բազուկով աղցանը նման է նաև վինեգրետին: Իսկ համը չի զիջում ոչ մեկին, ոչ էլ մյուսին:
Բազուկով աղցանի բաղադրատոմսը կարող է մի փոքր փոփոխվել: Կարելի է ավելացնել մայոնեզ կամ ձիթապտղի յուղ: Եթե ձեռքի տակ ոլոռ չկա, այն կարելի է փոխարինել լոբով: Ցանկանու՞մ եք ավելի շատ նման լինի հայտնի աղցանին՝ պարզապես ավելացրեք խաշած կարտոֆիլ և գազար: Բայց նույնիսկ առանց դրանց, ուտեստը խենթացնող համ ունի: Նույնիսկ երեխաները հաճույքով են ուտում:
Ապխտած ծովատառեխով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ճակնդեղ 2 հատ
- Ծովատառեխ 1 հատ
- Սոխ 1 հատ
- Սիսեռ պահածոյացված 200 գ
- Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ համտեսել
Ապխտած ծովատառեխով աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Եփել, կամ ավելի լավ է ջեռոցում թխել փայլաթիթեղի մեջ 1 մեծ կամ 2 միջին ճակնդեղ:
- Մաքրել ծովատառեխի կաշին ու ոսկորները: Կտրատել աղած ծովատառեխը փոքր խորանարդիկներով:
- Կտրատել սոխը: Մաքրել պատրաստի ճակնդեղը և մանր կտրատել:
- Խառնել պատրաստված բոլոր բաղադրիչները և համեմել արևածաղկի ձեթով:
Սովորական ընթրիքի համար ճակնդեղի աղցանը կարելի է մատուցել ափսեի վրա, իսկ տոնական առիթների ժամանակ դրանից պատրաստել խորտիկ՝ այն դնելով բլիթների վրա:
Ապխտած ծովատառեխով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նոր Բաղադրիչով Յուրահատուկ Համեղ Վինեգրետ