Այս ապխտած հավով աղցանը լավ հարմար է պատրաստել տոնական և ամենօրյա ընթրիքի համար: Աղցանը շատ համեղ կստացվի նաև խոզի ապխտած մսով և գետնանուշով:
Ապխտած հավով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ապխտած հավի կրծքամիս 400 գր
_Չինական կաղամբ 1 փոքր գլուխ
_Խոշոր գազար 2 հատ
_Կանաչ սոխ 1 փոքր փունջ
_Բոված գետնանուշ 60 գր
_Աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ
_Անանուխ մատուցելու համար
Սոուսի համար
_Բոված գետնանուշ 50 գր
_Կոճապղպեղի արմատ 3 սմ
_Սոյայի սոուս 3 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ
_Մուգ քնջութի յուղ 2 ճաշի գդալ
Ապխտած հավով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Ապխտած հավի միսը կտրատել միջին խորանարդներով։
_Չինական կաղամբը մանր կտրատել։
_Մաքրել և կտրատել գազարը, կանաչ սոխը մանր կտրատել, պատրաստի բաղադրիչները խառնել։
_Սոուսի համար կոճապղպեղը մաքրել և քերել։ Գետնանուշը մանր կտրատել, ավելացնել բլենդերի մեջ։
_Ավելացնել կոճապղպեղը, սոյայի սոուսը, քնջութի յուղը և բուսական յուղը:
_Հարել մինչև հարթվի, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնելով մի քիչ տաք ջուր։
_Համեմել աղով և պղպեղով։
_Աղցանը խառնել սոուսի հետ, լցնել ամանների մեջ, վրան ցանել գետնանուշը և անանուխի տերևները, մատուցել անմիջապես։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թարմ կաղամբով աղցան